LoL: 4 dolog, amiért érdemes nézni az éjfélkor startoló LCS-t

LoL: 4 dolog, amiért érdemes nézni az éjfélkor startoló LCS-t

Teljes rebranden esett át az LCS, aminek első meccseire már nem kell sokat várni.

Az LPL és az LCK után órákon belül elrajtol az LCS, az észak-amerikai profi League of Legends bajnokság. Tíz csapat küzd meg a régiós trófeáért tavasszal és nyáron, valamint azért, hogy kijussanak a világbajnokságra, amelyet 2020-hoz hasonlóan ismét Kínában rendeznek meg.

Alaposan átalakultak a csapatok, sőt a lebonyolítási rendszeren is változtatott a Riot Games. Az alábbiakban négy olyan dolgot olvashattok, amiért érdemes lesz követni a tengerentúli eseményeket hétről-hétre.

Mid-Season Showdown és Championship

A tavaszi szezon legjobb csapatai egy Mid-Season Showdown elnevezésű szakaszba jutnak, ahonnan az első helyezett kijut a 2021-es MSI-ra. Az MSS felváltja a tavaszi playoffot, a győztes az MSI kvalifikáció mellett elnyeri az LCS tavaszi bajnoki címét. A nyári rájátszásba a nyári szezon legjobbjai jutnak be, de a Summer Playoff helyett Championship névvel találkozhattok. A nyári szezon legjobb nyolc csapata küzdhet meg ezen a minitornán, ahonnan legalább ketten, a két legerősebb szinte biztosan ott lesz majd a világbajnokságon.

Perkz, Xerxe és Josedeodo

A G2 Esports csapatát hagyta el a horvát világklasszis, hogy a Cloud9-ban újabb sikereket érjen el, miközben ismét kedvenc ösvényén játszik. Xerxe az átalakult Origenből Destinyvel együtt áttette székhelyét az USA-ba, Vizicsacsi egykori csapattársa az Immortalsban próbálkozhat jó eredményeket megkaparintani. Josedeodo a 2020-as Worldsön villantotta meg tehetségét, a Rainbow7 egykori dzsungelesét a FlyQuest karolta fel.

Bjergsen és Doublelift nélkül próbálkozik a TSM

Az LCS két legendája szögre akasztotta az egeret, Bjergsen edzőként folytatja pályafutását, Doublelift egyelőre nem tudni, hogy mibe vágja a fejszéjét. Helyükre PowerOfEvil és Lost érkezett, akik mellett Huni, Spica és SwordArt sorakozott fel a kezdőötösben. A nevek alapján simán ott a helye a rájátszásban a Team SoloMidnek, de nem kizárt, hogy ismét ott lesznek a világbajnokságon.

Alaposan feltankolt a CLG

Broxah a Team Liquidtől, Finn a Rogue-tól érkezett a legnagyobb múltra visszatekintő LCS csapathoz. A középső ösvényen maradt Pobelter, támogatónak Smoothie. Az ADC szerepben új játékost köszönhetnek a rajongók, a FlyQuest ikonjával, WildTurtle-lel erősített a gárda. Papíron ez egy stabil top 4 csapat lehet, azonban megint vízumproblémákba ütközött a dán jungler. Broxah elmondása szerint februárban csatlakozhat a csapathoz, addig pótolni kell őt a kispadról. Finn hasonló cipőben jár, a svéd toposnak hasonló problémái vannak a beutazással.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted melyik csapat lesz az LCS 2021 tavaszi bajnoka?