Jelentős átalakítások érkeznek 2021 FNCS versenyeihez

Jelentős átalakítások érkeznek 2021 FNCS versenyeihez

Az egyiknek kifejezetten örülhetnek a kompetitív játékosok.

A kompetitív Fortnite mára már egy bejáratott dolog lett, rengeteg olyan fiatal van, akik iskola mellett, vagy akár főállásban, hivatásos e-sportolóként az Epic Games versenyein küzdenek hétről hétre. Bár a cég rengeteg versenyt szervez, van egy széria, ami kifejezetten a kihívást kereső játékosoknak szól, ez az FNCS, avagy a Fortnite Champion Series. A több hetes verseny eddig mindig változó formátumban zajlott, és 2020-ban a díjazása is hagyott némi kívánnivalót a korábbiakhoz képest.

2020 végén az Epic Games bejelentette, hogy az FNCS formátuma Trioban állandósul, nemrég pedig azt is közölték, hogy a tavalyi 17 millió dolláros összdíjazás után 20 millió dollárt osztanak szét 2021-ben. Fontos, hogy ez nem egy versenyre szól, hanem 2021 összes FNCS eseményére, szám szerint 4 darab klasszikus FNCS tournamentre, melyek egyenként 3 milliós díjazással rendelkeznek, és egy szezonközi, illetve év végi eventre, melyek 8 milliós alapot kapnak. Ez jó hír a kompetitív játékosoknak, ugyanis a közelmúltban pont annak adtak hangot, hogy kihalhat a szcéna, hogyha az Epic Games nem növeli meg a versenyek pénznyereményeit.

Ami viszont ennél is drasztikusabb újítás, hogy a konzolos és PC-s versenyzők mostantól együtt versenyeznek majd, a február elején kezdődő FNCS már cross-platform verseny lesz. A PC-s és konzolos játékosok között mindig is volt egy feszültség, ami időről időre fellángolt, benne van a pakliban, hogy ez újra előkerül majd. Kétségtelen viszont, hogy a cross-platform verseny új lehetőségeket tartogat, például most már PC és konzoljátékos is alkothat egy csapatot.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!