Gaming: A valaha volt legjobb nyitány fűződik immár a Cyberpunk 2077 nevéhez

Gaming: A valaha volt legjobb nyitány fűződik immár a Cyberpunk 2077 nevéhez

Hiába volt döcögős az indulás, abszolút rekordot döntött a Cyberpunk 2077.

Megérkeztek a decemberi digitális PC-s eladások, amelyek alátámasztják, hogy 2020 legjobban várt videójátéka minden kétséget kizárólag a Cyberpunk 2077 volt. A lengyel CD Projekt Red fejlesztőcsapat grandiózus nyílt világú akció-RPG-je letarolta a digitális piacot, 10,2 millió példányban értékesítették világszerte a játékot. Ennek a brutális nyitásnak is köszönhetően 40%-kal növekedtek a PC-s eladások 2020-ban az előző évhez képest.

Ebben a 10,2 milliós számba beletartoznak azok a vételek, amelyek végül refunddal végződtek, de összességében a visszatérítési roham nem befolyásolta akkora mértékben az eladásokat. A marketingkampány és a The Witcher 3: Wild Huntból fakadó tisztelet a kiadó felé együttesen meghozta a sikert a CD Projekt Red számára. Az összes eladott lemez és kód 80%-a a PC-s platformokon zajlott, amiben közrejátszott, hogy előző generációs konzolokon katasztrofálisan futott a CP2077. A rengeteg hiba miatt a fejlesztők nem dőlhetnek hátra, ugyanis a következő hetekben és hónapokban bőven lesz munkájuk a problémák elhárításával. 

A Cyberpunk 2077 mellett a Call of Duty: Black Ops Cold War és a Pokémon Góról érdemes megemlékezni. Az új CoD a konzolos piacon utasított mindenkit maga mögé, a gyűjtögetésre épülő, kiterjesztett valóságot használó Pokémon játék a mobilos piacot dominálta. A Cyberpunk 2077-et már most jelentős kedvezménnyel vásárolhatjátok meg, a legnagyobb videójátékos áruházakban nem ritka az 50%-os akció sem.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te megvetted már a CP 2077-et?