Egy nap híján, pontosan 6 éve történt a CS:GO egyik legnagyobb botránya

Egy nap híján, pontosan 6 éve történt a CS:GO egyik legnagyobb botránya

Ugye mindenkinek ugyanaz a sztori ugrik be az iBUYPOWER szót olvasva.

Mit gondoltok melyik a CS:GO legdrágább matricája és mennyibe kerül az?  Biztosan sokan rávágjátok, hogy az iBUYPOWER holo a 2014-es katowicei Majorről és igazatok is van. Jelenleg ilyenből egyetlen egy darab sincs a Steam Piacon, így nehéz meghatározni a pontos árát. Az viszont biztos, hogy korábban több, mint 12 ezer dollárért is adtak el belőle, a kapszula pedig - amiből nyitni lehet ezt a matricát - volt, hogy 2500 dollárért cserélt gazdát.

Egy alig két évet létezett CS:GO csapatról beszélünk az iBUYPOWER személyében, akik így is beírták magukat a történelemkönyvekbe, igaz nem éppen pozitív történések felsorolásába kerültek. Az iBUYPOWER okozta a CS:GO első és egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb botrányát.

CEVO Professional 5. szezonjának kvázi csoportkörében találkozott az iBUYPOWER és a NetcodeGuides.com (igen, máig ez az egyik legrosszabb csapatnév), méghozzá nem is akármelyik pályán. Season volt a meccs helyszíne és legalább ennyire érdekes volt a végeredmény is. Bár mindenki az iBUYPOWERt jósolta nyertesnek, mégis kikaptak 4-16-os arányban.

DaZeD, Skadoodle, steel, AZK és swag, az iBUYPOWER csaló játékosai

Nem sokkal később megjelent egy cikk Richard Lewis gondozásában, amiben több belsős bizonyíték is azt támasztotta alá, hogy az iBUYPOWERt megvették és szándékosan veszítették el a meccset. Nem sokkal később ezeket mind igazolta ShahzaM is, akik akkoriban együtt dolgozott a NetcodeGuides.com alapítójával. Ezzel kész is volt a CS:GO első bundabotránya. A Valve vizsgálata 2015. január 26-án, tehát majdnem napra pontosan 6 évvel ezelőtt ért véget. 

Bebizonyosodott, hogy az iBUYPOWER csalt, direkt dobták el a meccset. Az öt játékosból egyedül Skadoodle úszta meg ban nélkül, ő nem fogadta el a becstelenül nyert javakat, így a Valve megkímélte. A többiek viszont örökké tartó bant kaptak, ráadásul nem csak a játékosok az iBP játékosai, de cud, dboorN és caseyfoster is, akik szintén részt vettek a csalásban.

Az iBUYPOWER botrány miatt bannoltak:

  • Duc "cud" Pham
  • Derek "dboorN" Boorn
  • Casey "caseyfoster" Foster
  • Sam "DaZeD" Marine
  • Braxton "swag" Pierce
  • Keven "AZK" Larivière
  • Joshua "steel" Nissan

Ennek ide s tova, már hat éve. Talán azóta sem volt nagyobb botránya a játéknak, pedig tavaly megéltük a coach bug drámát is. Őszintén reméljük, hogy a jövőben sem fog előfordulni hasonló. Ha szeretnétek kicsit "nosztalgiázni", akkor a lenti videóban nézhetitek vissza azt a bizonyos meccset.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

a borítóhoz használt kép: weplay.tv

Kövess Minket!