Beperelték az Activisiont az egyik CoD: Modern Warfare karakter miatt

Beperelték az Activisiont az egyik CoD: Modern Warfare karakter miatt

Már évekkel ezelőtt megteremthették a karaktert, amiről Marát mintázták.

Egy író, fotós, videós szakember, Clayton Haugen beperelte az Activisiont, mivel állítása szerint a Call of Duty: Modern Warfare-ben feltűnő Mara karakterének ötlete nem a fejlesztőcsapat agyából pattant ki. Haugen 2017-ben alkotott meg egy hőst, a November Renaissance-hoz, amiből reményei szerint egyszer film készülhet.

Az író művének hősét Cade Janusnak hívják, aki a nem túl távoli jövőben háborúba keveredik a mesterséges intelligenciával. Az egész projekt még 2012-ben indult Kickstarteren, ahol sikeresen összegyűlt az induláshoz szükséges összeg. Maga a hős ennél később született meg, de még ez is jóval megelőzi Mara létrejöttét. 

Cade Janushoz egy teljes fotósorozat készült, amely Haugen állításai szerint kísértetiesen emlékeztetnek Marára. A kitalált hős jogai Haugenhez, valamint a "Cade Janus Photograph" védjegy alá tartoznak, igaz utóbbit már 2020-ban hozták létre.

A Haugen által benyújtott keresetben az érintett karakterek hajának, öltözékének és kiegészítőinek hasonlósága mellett jóval komolyabb vádak is találhatóak. Cade Janus kitalálója szerint az Infinity Ward ugyanazt a modellt és sminkest szerződtette Mara elkészítése közben, akiket egyébként Cade Janus fotózásakor is használtak. Egyelőre az Activision, az Activision-Blizzard, a Major League Gaming és az Infinite Ward nem kommentálta az ügyet, Haugen követeléseiről a bíróságnak kell meghoznia a döntést. A követelések elég egyszerűek. Szeretné, ha a jogsértésből fakadó minden kárt megtérítene az Activision, valamint a jogsértésből fakadó összes profit is hozzá kerülne. Emellett minden egyéb költséget, ami a perhez kapcsolódik, azt az Activision fizetné.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted van hasonlóság a két karakter között?