LoL: Még jobban megbünteti a Riot az AFK-okat és rage quitelőket

LoL: Még jobban megbünteti a Riot az AFK-okat és rage quitelőket

Remélhetőleg ez majd móresre tanítja azokat, akik szándékosan akarják tönkre tenni mások játékát.

Néha kimaradnak a hivatalos LoL frissítések leírásából olyan fontos dolgok, mint az LP rendszer kijavítása, vagy jelen helyzetben az AFK-okra és szándékos meccselhagyókra vonatkozó legújabb rendelkezések. Mark Yetter (Riot Scruffy) megosztotta a közösségi média oldalán azokat a változtatásokat, amelyek hosszú távon mindenképp pozitív változást hozhatnak a játékélménybe.

De mi változott az AFK-okkal és rage quitelőkkel kapcsolatban?

A pontos számokat nem közölte a Riot, de megnövelték az LP levonását azoknak, akik szándékosan AFK-olnak (nem csinálnak semmit a térkép valamelyik pontján), valamint egyszerűen kilépnek a mérkőzésekből (rage quit). Az ilyen játékosok annál több büntetést kapnak, minél több meccset AFK-oltak le egymás után. Nem éri meg tehát ott hagyni csapot-papot, aztán hagyni a csapatot szenvedni emberhátrányban. Szinte biztosan figyeli a Riot, hogy miért ment el valaki AFK-olni, vagy miért lépett ki a meccsekből, ezért nem kell tartani attól, hogy egy hirtelen áramszünet/internetprobléma miatt rögtön elveszítitek az összes LP-teket. 

Megéri-e AFK-olni és/vagy elhagyni idejekorán a meccseket?

Természetesen nem, több a büntetés, plusz ha sorozatban csinálod, egyre több LP-t veszítesz. Ha mindenképp úgy látod, hogy az adott mérkőzés csak vereséggel végződhet (trollkodik a társ champ selectben, nem kaptad meg a main role-od, tiltották a mained stb.), akkor a választási szakaszban dodge-old le a meccset. Ezzel az MMR-ed (match making rating) nem romlik, cserében buksz egy kevés LP-t. Összességében jóval jobban jössz ki a helyzetből, mintha belementél volna egy véleményed szerint esélytelen mérkőzésbe.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te léptél már ki szándékosan rangsorolt LoL meccsből?