Azért késik újabb 1 évet a Vampire the Masquerade: Bloodlines 2, mert kidobták a fejlesztőket

Azért késik újabb 1 évet a Vampire the Masquerade: Bloodlines 2, mert kidobták a fejlesztőket

Már alapból is késett a játék megjelenése, nem is keveset, és most kiderült, 2021-ben sem adják ki, mert az egész fejlesztőcsapatot szélnek eresztették.

A Vampire the Masquerade: Bloodlines 2 lassan Cyberpunk 2077 magasságokba emelkedik, de itt most nem az eladásokra gondolunk, hanem a rengeteg csúszás és a játékosok csalódottságát említenénk meg inkább. Az elmúlt években ez az egyik legvártabb vámpíros témát feldolgozó alkotás, de úgy tűnik csak nem akar megjelenni, és most újabb aggodalomra adott okot egy bejegyzés. A Paradox ugyanis megszólalt a hosszú hallgatás után, és elmondták, hogy a Hardsuit Labs elnevezésű csapat már nem felel a Bloodlines 2 fejlesztéséért, ugyanis elküldték őket. Ennek következményeként a 2021-ben esedékes játék biztosan nem jelenik meg, ehelyett legalább egy évvel elcsúsztatták a kiadását, ráadásul a Paradox el sem fogadja a játékosok előrendeléseit.

„Ez a játék nagyon fontos számunkra, és kezdettől fogva egy ambiciózus projekt volt. Az ezzel kapcsolatos céljaink teljesítése érdekében arra a következtetésre jutottunk, hogy változtatásra van szükség, és ez azt is jelenti, hogy több fejlesztési időre van szükség. Szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy megköszönjük a Hardsuit Labs erőfeszítéseit és a projekten végzett kemény munkájukat. A stúdió hatalmas munkát végzett a játék alapjainak megteremtésében, és reméljük a közösség is értékelni fogja ezt a jövőben a játékkal kapcsolatban" - olvasható a vámpírjáték weboldalán olvasható közleményben.

Azért érdemes azt is megjegyezni, hogy a weboldaluk jelenleg karbantartás alatt áll, viszont a nyilatkozat elérhető a játék Discord csoportjában is. A Paradox természetesen folytatja majd egy új gárdával a fejlesztést, illetve minél előbb további információkat szeretnének megosztani a jövőbeli fejlesztőcsapatról. A Paradox vezérigazgatója, Ebba Ljungerud egyébként már hintett el információmorzsákat korábban, miszerint már megkezdték az együttműködést egy új stúdió partnerrel a játék befejezése érdekében.

Durva vagy sem, de a 2019-es első bejelentő trailer után már jó néhány alkalommal eltolták a játék kiadását, de ez most minden eddiginél aggasztóbb hírként csapódott le a rajongókon. Sokan lemondtak így erről a címről, hiszen ez óriási visszalépés egy ilyen projekt kapcsán. Persze meglehet, hogy az új studió végül remekül megoldja a helyzetet és egy nagyszerű programot dobnak piacra, de ehhez hasonló változtatásokra nagyon ritkán szánják el magukat a kiadók, ebből pedig nem úgy tűnik, hogy sok jó dolog sülhet ki. Egyelőre tehát tegyünk le a vámpíros vérvonal kaland folytatásáról.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!