Tragédia: Emberölés áldozata lett egy profi Call of Duty Mobile játékos

A gyilkossággal vádolt játékost már előzetes letartóztatásba helyezte a a rendőrség.

Gyászol a brazil e-sportközösség, ugyanis holtan találták Ingrid “Sol” Oliveira Bueno da Silva profi női Call of Duty Mobile e-sportolót. Az emberöléssel egy másik profit, bizonyos Guilherme “Flashlight” Alves Costa in Piritubat vádolnak, akivel szemben már rendőri intézkedés történt.

Az elhunyt lány hétfői tragédiájáról Twitteren emlékezett meg a Jaguares Esports, az egyik legismertebb brazil Call of Duty szervezet. A lány az FBI E-sports csapatában versenyzett tragikus haláláig. Flashlight előre kitervelte a gyilkosságot, ezt alátámasztják a bizonyítékok, amelyeket ő maga rögzített és küldött be egy WhatsApp csoportba. A letartóztatása közben a potenciális elkövető olyan kijelentéseket tett, hogy a "mentális állapota teljesen stabil", valamint azt is, hogy "meg akartam tenni". 

A Brazíliában versenyző női e-sportolók nehéz helyzete aktuálisabb mint valaha, 2021 elején robbant ki a botrány, amelyben zaklatással vádolt meg több női játékos ismert e-sportolókat. A nyilvánosságra került ügyek miatt több játékostól megvált a csapata, azonban ez csak a jéghegy csúcsa.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!