Jön az IEM Katowice rájátszása, de mi történt eddig?

Ennyi volt a szünet, holnap jönnek a legfontosabb meccsek!

Kevesebb, mint 24 óra és kezdődik az IEM Katowice 2021-es rájátszása, ahol a világ jelenlegi legjobb csapatai csapnak majd össze. Ráadásul idén bőven volt meglepetés, mondhatni egyáltalán nem olyan a Play-Off mezőnye, mint amilyenre sokan számítottak. Vegyük is át, hogy mi történt eddig, hol vannak a legnagyobbak és honnan jöttek az óriási meglepetések.

Sokan voltak, akik már a Play-In alatt elhullottak. Többek között a fnatic, akik tavaly ilyenkor Katowice 4 legjobb csapata között végeztek, idén viszont gyakorlatilag már a selejtezőkből kiestek. Hónapok óta nagy a baj a svéd csapatnál, kötve hisszük, hogy a jelenlegi felállás még sokáig együtt maradna.

Hasonlóan katasztrofális teljesítményt produkált az OG, a BIG, a mousesports és a Heroic is. Igaz, ezek a csapatok már eljutottak a fő eseményig, de ahogy Aleksib is elárulta nemrég a HLTV podcastjében, rengeteget készültek erre a versenyre, nagy elvárásaik voltak és azokból végül nem tudtak megvalósítani semmit.

Ennek egyik szemmel látható oka, a CIS csapatok berobbanása. A Gambit, a Spirit, a Virtus.pro és persze a Na'Vi már tavaly is egészen szép eredményeket tudhattak magukénak, ettől függetlenül arra senki sem számított, hogy a 2021-es IEM Katowicén ennyire erősek lesznek. A Gambit ejtette ki a versenyből a BIG-et és a G2-t, a Spirittel szemben elbukott a Heroic és az Astralis is, a Virtus.pro küldte haza a NiP és a Vitality játékosait a Na'Vi pedig könnyedén verte a VP-t és a FURIA-t is.

Szinte minden statisztikai mutatóban a CIS játékosok az eddigi legjobbak, elég ha csak az öt legerősebb játékost vesszük alapul. Egyedül az Astralis adott európai játékost a legjobbak közé.
Hat elit csapattal veszi holnap kezdetét a rájátszás, közülük négyen a CIS régióból érkeztek, 1-1 csapat pedig az EU és az NA CS:GO-t képviseli. És ha már NA CS:GO, ha van olyan alakulat, amelyikre érdemes lesz figyelni a Play-Off alatt is, akkor az a Liquid. A Play-In szakaszból indult az ötös, hogy aztán a csoportkör alatt egyetlen meccset se veszítsenek, most pedig már az elődöntőkben várja a folytatás.

Persze nehéz még hosszú távú következtetések levonnunk, de a FalleN irányította Liquid szinte soha nem látott formában van. Ha tippelnünk kellene, akkor a Bo5-ös döntő a B csoport felső ági visszavágóját, a Liquid és a Na'Vi összecsapását hozza majd.

Az IEM Katowice rájátszásának holnapi menetrendje és ágrajza:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted melyik csapat nyeri meg a 2021-es IEM Katowice CS:GO versenyét?

  • 33 %
  • 0 %
  • 10 %
  • 5 %
  • 14 %
  • 38 %