Zsinórban 5 Mirage és hajnalig nyúló játék volt az ára, de a selejtező legjobb 8 csapata között van a BP5

Zsinórban 5 Mirage és hajnalig nyúló játék volt az ára, de a selejtező legjobb 8 csapata között van a BP5

Egyetlen lépésre a zárt selejtezőtől a magyar csapat.

Őszintén szólva, az lett volna a leginkább meglepő, ha Mirage egyáltalán nem kerül elő egy nyílt selejtező alatt. Számítottunk rá, hogy sok meccs lesz a pályán, de arra nem, hogy ennyire. Tegnap kezdetét vette a DreamHack Masters Spring európai nyílt selejtezője, ahol öt Mirage-on át követtük a Budapest Five csapatát.

Persze ebből az is következik, hogy ha öt meccset játszottak, akkor nem teljesíthettek rosszul. És tényleg nem, pedig a kvali eleje döcögősen indult, igaz erről nem a BP5 tehetett. Olyan sok csapat jelentkezett, hogy a 256 fős ágrajz helyett végül 512-es kellett, így egyszerűen nem volt annyi szerver, hogy mindenki párhuzamosan játszhasson.

Ráadásul a Budapest Five csapatának nem volt első körös ellenfele, így talán már este 8 is elmúlt, mire szerverre léphettek első meccsükön. 16-10-et játszottak a TRVPREMESLO ötöse ellen, aztán 16-12-t a QKSE ellen, majd jött az este legkomolyabb ellenfele, az Illuminar. Érezhetően nagyobb falat volt a lengyel csapat, de végül a második hosszabbításban meg tudták nyerni a meccset torzsiék, 22-20-as végeredménnyel. Három Mirage után jött a negyedik, majd az ötödik is. Előbbin a SpeedRunners csapatát kapták el 16-4-re, utóbbin pedig a BLUEJAYS játékosait, ott 16-10-es végeredmény született.

Ezt olvastad már?

Ekkor már bőven hajnalt írtunk, 1 óra is elmúlt mire a BLUEJAYS elleni mérkőzés elkezdődött. De megérte a küzdelem, hiszen öt megunhatatlan Mirage után a BP5 a legjobb 8 csapat között van, egyetlen lépésre a továbbjutástól. 

Ma este a Movistar Riders ellen kell bizonyítaniuk, ha azt a meccset is megnyerik fleavék, akkor már biztosan ott lesznek a zárt selejtezőben. Ez a mérkőzés már Bo3-as lesz, az élő közvetítés pedig 17:30-kor veszi majd kezdetét az esport1tv-n.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!