Gaming: Ingyenes lett az Artifact, de a 2.0-s változatról rossz hírek érkeztek

Gaming: Ingyenes lett az Artifact, de a 2.0-s változatról rossz hírek érkeztek

Elkaszálta a Valve a grandiózus projektet, ami eddig Artifact 2.0 néven futott.

Hatalmas fába vágta bele a Valve a fejszéjét, amikor úgy döntöttek 2018 novemberében, hogy kiadják az Artifactot. A gyűjtögetős online kártyajátékok világát hosszú évek óta uralja a Hearthstone, valamint ott van még a Magic: The Gathering Arena, a Legends of Runeterra és a GWENT mint trónkövetelők. Ebbe a mezőnybe érkezett meg a Dota alapjaiból építkező game, ami pillanatok alatt megbukott fizetős modelljével és összetett játékmenetével. A Valve ezért 2020 márciusában úgy döntött, hogy inkább elkezdi fejleszteni az Artifact 2.0-t, amiben minden hibát kijavítanak, hogy megnyerjék a játékosokat maguknak.

Hiába a fejlesztők lelkesedése, egyszerűen nem sikerült elég játékost megmozgatni az Artifact 2.0 béta változatával, ezért inkább lefújják az egészet. Ezzel párhuzamosan az Artifact Classicot és az Artifact Foundryt (ami az Artifact 2.0, csak új néven) minden játékos számára ingyenesen elérhetővé vált, azonban további frissítéseket és fejlesztéseket nem adnak ki egyik verzióhoz sem. A játszhatóságot ez nem befolyásolja, mind a kettő program kellő szórakozást biztosít azok számára, akik szeretik a komplex stratégiai kártyajátékokat.

Irány a Steam, ahol az összes kártyát megkapjátok ingyen, ezért semmi sem akadályozhatja meg a pakliépítést. Aki korábban valódi pénzzel fizetett a lapokért, azoknak sem kell bánkódniuk, mivel minden ilyen tartalmat konvertál a játék Collector's Editionné, amelyeket a marketplace-en továbbra is lehet adni-venni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te játszottál valaha az Artifacttel?