A világ legfurcsább e-sportjai - 1. rész

A világ legfurcsább e-sportjai - 1. rész

Ti játszottatok már valaha bármelyikkel is?

CS:GO? LoL? FIFA? Esetleg Hearthstone? Neked mi a kedvenc e-sport játékod? Bármi legyen is a válasz, feltehetőleg nem a Shrek SuperSlam és nem is a Farming Simulator, pedig ha hiszitek, ha nem, ezek is e-sport címek. Nézzük most a 10 legvadabb e-sport játékot, amik első hallásra és látásra meglehetősen hihetetlenek, aztán rá kell eszmélnünk, hogy még sokadik alkalommal is furcsák.

10. - Farming Simulator

Maga a játék biztosan ismerős mindenki számára. Ezer meg egy féle kiadás létezik ebből a témából, vannak közöttük egészen jó játékok (nyilván a saját kategóriájukon belül), vannak kevésbé jók és van olyan, ami e-sporttá vált. 3 fős csapatok "küzdenek" egymással, a cél, hogy adott idő alatt minél több termést takarítsunk be, ezzel pedig minél több pontot gyűjtsünk. A játékosok karakterei más és más passzív képeségekkel bírnak, a mérkőzés előtt ban és pick szakasz van, ami alatt eldől, hogy egy csapat milyen gépeket használhat majd a mérkőzés során. Bármennyire is hihetetlen, de mindez elég népszerű a gaming és e-sport rajongók között.

9. - Shrek SuperSlam

A Super Smash Bros. játékokról mindenki hallott már, de azt tudtátok, hogy ennek van egy "shrekesített" változata? Mindenki kedvenc zöld ogréjával és a rajzfilmek szinte összes szereplőjével eshetünk egymásnak a Shrek SuperSlamben, ami ha nem is nagyokat, de élt már meg e-sport versenyeket. Meglehetősen kicsi a 2005-ös program játékosbázisa, ők viszont semmire sem cserélnék el kedvenc játékukat.

8. - Guitar Hero... ?

Nem teljesen a Guitar Heroról, annak inkább egy jócskán átalakított, testreszabható és multiplayerre kihegyezett verziójáról van szó. A dolog lényege pedig pontosan az amire gondoltok, ketten, egymás ellen lehet eljátszani a legnagyobb rock balladákat vagy bármilyen más dalt. Az összecsapásokat élőben közvetítik, kommentátorok adják a hangulatot és a hozzáértést, a monitorok mögött pedig többezren nézik.

7. - Catherine

A tízes lista 7. helyezettjénél járunk, de már elakadt a szavunk. Alapjáraton a Catherine egy singleplayer puzzle játék, meglehetősen furcsa tálalással és játékmenettel, aminek szerencsénkre (?) van egy multiplayer módja is. 1v1-ben lehet küzdeni a meglehetősen bonyolult pályákon és kétféleképpen nyerhetsz. Vagy te érsz fel a pálya tetejére elsőként vagy a sötét mélybe taszítod ellenfeled. Egyik sem egyszerű feladata és sokkal több taktikát igényel, mint ahogy azt elsőre gondolnánk.

6. - Age of Empires 2

Elérkeztünk a lista talán egyetlen olyan játékához, ami pozitív értelemben meglepetés. Sok játékos már csókolomot köszönhetne az AoE2-nek, mégis a mai napig apró, d ekitartó közössége van, számtalan amatőr és profi versennyel is. Nem is oylan rég, mi is részletesebben foglalkoztunk az Age of Empires 2-vel, mint e-sport játékkal.

És ez még csak a kezdet. A top 10 legfurcsább e-sport játék első felét vettük csak végig, holnap jön a mini cikksorozat második felvonása, ahol még ettől is furcsább e-sport játékok kapják majd a főszerepet.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!