Gaming: Bannolták és kirúgták a FaZe Clan befektetőjét antiszemita megjegyzése miatt

Gaming: Bannolták és kirúgták a FaZe Clan befektetőjét antiszemita megjegyzése miatt

Mindenki elhatárolódott az NBA sztár kijelentésétől, aki egyetlen mondattal tönkre vágta a streaming karrierjét.

Óriási botrány robbant ki a tegnapi nap, amikor Meyers Leonard, a Miami Heat PF/C-je antiszemita kijelentést (k*ke) tett egy Call of Duty: Warzone stream közben. A mérkőzést és az elhangzott mondatot élőben közvetítette a 29 éves játékos Twitchen, ami azóta bejárta a gaming és e-sport sajtót szerte a világban.

Meyers Leonardról tudni kell, hogy befektetőként a háttérből támogatja a FaZe Clan működését, ezzel rengeteget tett azért, hogy a videójátékos közösség, valamint az e-sportolás még magasabb szintekre léphessen. Hiába azonban a pénz, amit belepumpált az amerikai szervezetbe, a megjegyzés miatt a FaZe kijelentette, hogy mindent kapcsolatot megszakít Leonarddel, nem kívánnak vele a továbbiakban együttműködni.

Nem sokkal később a Twitchről bannolták a kosarast, majd kiszálltak mögüle azok a szponzorok, akik a tartalomgyártását támogatták. Utolsó csapásként a Miami Heat NBA csapat közölte, hogy határozatlan ideig felfüggesztik a játékjogát. Az NBA kivizsgálja az ügyet, aminek következményei egyelőre beláthatatlanok. Leonard azóta bocsánatot kért a kijelentéséért, elismeri a hibát, amit elkövetett az élő adásában.

A bocsánatkérő közleményben kiemelte a játékos, hogy "nem tudta abban a pillanatban, hogy mit is jelent a kifejezés", valamint segítséget kér másoktól, hogy a jövőben ez ne ismétlődhessen meg.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te követed az NBA-t?