Megvannak az ESL Pro League 13. szezonjának első kiesői

Megvannak az ESL Pro League 13. szezonjának első kiesői

A kiesők már megvannak, a továbbjutók sora viszont még mindig kérdéses.

Egész szerencsésen alakult az A csoport sorsa, a nézők szempontjából legalábbis mindenképpen. Valószínűleg a már biztos kiesők nem érzik magukat túl szerencsésnek, de mi elmondhatjuk, hogy egészen a csoport utolsó meccséig nyitott a küzdelem.

A Heroic és a Complexity a csoportelsőségért küzd majd. Ők ketten már biztosan továbbjutottak a csoportból, de koránt sem mindegy, hogy melyik helyen. Az első helyezett előrébb kerül a rájátszásban, így ők frissebben, felkészültebben vághatnak majd neki a végső küzdelmeknek. A csoport második és harmadik helyén záró csapatok messzebbről indulnak, nekik akár hárommal több meccsük is lehet majd a rájátszásban.

Az ESL Pro League 13. szezonjának tegnapi eredményei:

  • OG 1:2 Heroic
  • BIG 1:2 FunPlus Phoenix
  • Renegades 0:2 Complexity

A harmadik hely sorsa viszont még koránt sem biztos. Az OG és a FunPlus Phoenix esélyes még a továbbjutásra, ők ketten szintén ma este csapnak majd össze. Az eddigi eredmények láttán pedig ember legyen a talpán, aki megmondja, hogy a két csapat közül melyik jut majd tovább. 

Ezek alapján már nem nehéz kiszámolni, hogy a Renegades és a BIG az a két alakulat, melyek már biztosan kiestek. Az ausztrál csapaton talán nem lepődünk meg. Sokat kell még fejlődniük, hogy utolérjék az európai mezőnyt, ráadásul irányítójukat is frissen veszítették el, hiszen dexter már a mouz csapatát erősíti.

A BIG viszont nagy meglepetés és nagy csalódás. Előzetesen mindenki az első két hely valamelyikére várta őket, most az utolsó előtti helyen vannak és már csak a szépítésért játszanak a Renegades ellen este. Mélyponton van a csapat, de ennek azért van jó oldala is. Innen csak felfelé vezethet az út. Az már más kérdés, hogy ezt a mélypontot túléli-e a jelenlegi ötös.

Ma még ugyancsak három meccset játszanak a csapatok, de ezek most mind egy időben mennek majd. Így senki sem tudja előre kiszámolni az esélyeket azt, hogy ki jut tovább és ki nem, szinte minden egyszerre derül majd ki, így garantált az izgalom még az utolsó meccsekre is. Az esport1tv a Heroic és a Complexity küzdelmét követi majd, este 18:30-tól várunk mindenkit.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!