Több magyar csapat is bejutott az ESEA rájátszásokba!

Több magyar csapat is bejutott az ESEA rájátszásokba!

Már szinte minden magyar csapat befejezte az ESEA ligák 36. szezonjának alapszakaszát.

Remek hírrel nyithatjuk a hetet, a Budapest Five már biztosan ott lesz az ESEA 36. Advanced ligájának a rájátszásában. Bár még három meccsük van a kvázi csoportkörben, azok eredményeitől függetlenül is már biztosították maguknak a rájátszást. De mi a helyzet a többiekkel? Korábban megnéztük már a magyar alakulatokat az egyes ligákban, tegyük meg ezt most újra, hiszen vannak akik már le játszotta minden meccsét és van, akire a napokban várnak az utolsó összecsapások.

A ranglétra első lépcsőfokánál, az ESEA Openben játszott idén a GYAC Esports, A Békéscsabai E-sport Egyesület, a Necrotic és az LvL UP és az Eden Esport is. A cél az volt, hogy legalább a top 256 közé érjenek, azzal ugyanis már biztosan játszhatnak majd a liga rájátszásában. Ez a GYAC-nak, a BEE-nek és az LvL UP-nak össze is jött. Ők tovább küzdhetnek a feljebb jutásért, amihez minimum a legjobb 128 között kell majd végezniük a playoffban. Az eddigiek alapján a békéscsabai ötösnek erre minden esélye meg is van, ők az alapszakaszt a 20. helyen zárták 13 győzelemmel és 3 vereséggel.

a BEE ESEA Open eredményei

Egy szinttel feljebb, az Intermediate ligában egyedül az Illés Akadémia Spirit képviselte hazánkat. A szezon első fele még biztató volt a csapat számára, utána viszont elszaladtak mellettük az ellenfelek, begyűjtöttek pár fájó vereséget és az esély a rájátszásra el is szállt. Nem jutottak be a rájátszásba, így a következő szezonban is majd az Int. ligába folytathatják fejlődésüket.

A BP5 szintjéhez legközelebb a Lenovo Legion Honvéd csapata játszott. Ők már az Advanced alatti Main ligában tartanak és úgy tűnik, hogy a következő, a 37. szezonban is ott lesznek majd. Két meccsük ugyan még hátravan, ezekkel még sok helyet javíthatnak jelenlegi helyezésükön, de a rájátszás még úgy is messze lenne. Sajnos egy meccset kénytelen volt feladni a csapat a szezon során, nem voltak könnyű helyzetben, de így is a mezőny erősebb felében zárhatják majd a szezont.

Ezt olvastad már?

Így állnak most tehát a hazai csapatok a különböző ESEA ligákban. A fejlődés szemmel látható, minden alakulatnak kijár a tisztelet. Rengeteg szép győzelmet gyűjtöttünk a 36. szezonban, de sok munka vár még a csapatokra, ha utol akarják érni a Budapest Five csapatát.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!