A FIFA 21 Web App rossz frissítése miatt egyesek ingyen coint és lapokat szereztek - az EA tagad

A FIFA 21 Web App rossz frissítése miatt egyesek ingyen coint és lapokat szereztek - az EA tagad

Egy újabb furcsa sztori járta be az internetet a FIFA 21 kapcsán, ugyanis egyes játékosok állítása szerint egy hiba miatt rendszergazdai hozzáférést kaptak a webalkalmazásban.

A történet pedig úgy folytatódik, hogy állítólag így ingyenes Ultimate Team lapokhoz és coinhoz sikerült hozzájutniuk. Az EA természetesen cáfolta ezeket állításokat. Kaotikus hete van a kiadónak, nem elég, hogy napvilágot látott egy botrány a cégen belül, de egy bug kijavítása miatt a közösség egyes tagjai elég jól jártak, ami újabb feszültséget szült a játékosok között. És akkor jön egy újabb baklövés, ugyanis március 17-én a web app sem úgy működött, ahogyan annak kellett volna. Egyre több játékos posztolt arról, hogy gyakorlatilag "feltörték" a rendszert, ezáltal ingyenes FUT coinhoz és kártyákhoz fértek hozzá, mivel egy balul sikerült frissítés miatt egyes fiókoknak adminisztrátori hozzáférést biztosított ezáltal az EA.

Az EA tagad

Az EA természetesen nem adott hitelt a játékosok beszámolóinak. Pedig bizonyíték is van rá, hogy a web app lehetővé tette egyes játékosok számára, hogy ingyenes érméket és Ultimate Team lapokat szerezzenek.

„Felütötte a fejét egy probléma a webes applikáció frissítése során. Ennek eredményeként a belső teszteléshez és fejlesztéshez használt hibakeresési menüeszközök láthatóvá váltak a játékosok számára. A helyzetet gyorsan felismerték a fejlesztők, és azóta megoldották. Bár ezek az eszközök tényleg elérhetőek voltak a közösség számára, mégsem tudták felhasználni őket arra, hogy saját maguknak vagy másoknak extra juttatásokat szerezzenek. Az egyértelműség kedvéért, senkinek nem származott előnye ebből a helyzetből, annak ellenére, hogy néhányan ezt állítátják." - mondták mindezt március 17-én.

Emellett az EA bejelentette, hogy a következő napokban azért nyomon követik a közösség visszajelzéseit ebben a témában, mert szeretnék, ha minden tiszta lenne ezek után is.

Játékosok beszámolói

Bár az EA tagadja, Redditen mégis megjelentek olyan bejegyzések, melyek tényleg arról tanúskodnak, hogy sok dolgot ki tudtak próbálni a rajongók. Egy Lqurens nevű felhasználó például megnézte blokkolhatja-e a hozzáférését az piachoz, és bizony sikerült ezt beállítania.

Since EA decided to leave the Webapp in Teststage I decided to block my transfer access! from r/FIFA

Mások persze másra voltak kíváncsiak. Néhányan megpróbálták megajándékozni magukat egy Prime ICON Moments Ronaldo-val, illetve különböző csomagokkal, és elvileg voltak olyanok, akiknek ez sikerült is bizonyos fokig. Még a neves FUT streamer, a RuntheFUTMarket is bekapcsolódott az akcióba.

Ez a furcsa helyzet viszont egyre több kérdést vet fel a FIFA közösségen belül, mert nagyon úgy tűnik, hogy a kiadó egyre figyelmetlenebb és egyre inkább nemtörődöm módon áll a FIFA játékhoz, ez pedig nem csak hőbörgést, de aggodalmra is okot adhat, ami pedig nem egy jó jel a jövőre nézve.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!