Egy streamer bemutatta mennyire embertelen pénz nélkül összerakni egy álomcsapatot

Egy streamer bemutatta mennyire embertelen pénz nélkül összerakni egy álomcsapatot

A FIFA 21 Ultimate Team csomagjai továbbra nagyon megosztják a közösséget, de most az egyik játékos pontosan felvázolta, mennyi idő és pénz szükséges egy álomcsapat összerakásához, de talán jobb lenne inkább nem is tudni erről.

Nem tudni mi folyik az EA Sportsnál, az utóbbi hetekben olyan, mintha egy kicsit összeomlott volna a belsős rendszerük, hiszen kiderült, hogy valaki vagy valakik korruptak voltak a cégnél, és sorra hibáznak is a fejlesztők, előbb egy bugfix, majd a web app frissítése okozott nagy galibát. Nem csoda, hogy a rajongók folyamatosan arra hajtanak, hogy a jobbnál jobb lapokat szerezzék be, de ez sok esetben inkább a szerencsén, meg a beleölt pénz mennyiségén múlik. Viszont sokat számít, mert minél jobb csapata van valakinek, annál nagyobb lesz az esélye győzelmeket aratni, persze ez nem törvényszerű, de nagyrészt azért így van.

A csomagok megléte pedig csak olaj a tűzre, hiszen a legtöbb esetben csak a leggagyibb játékosokat dobálják a tulajdonosoknak, és csak időnként lehet fantasztikus nyitásokról beszélni. Éppen emiatt lett szinte trend, hogy aki szeretne gyorsan és hatékonyan klassz kezdőt összerakni, annak bizony ki kell nyitnia a pénztárcáját. Sajnos ez egyre aggasztóbb is, hiszen példátlan bevételre tett és tesz szert máig az EA, emiatt nem csoda, hogy ontják magukból a speciális promókat.

Egy FIFA 21-es játékos azonban most olyan matekozásba kezdett, amivel kiszámolta, hogy mennyi időbe és pénzbe telne álmai csapatának megvásárlása. Két dolgot azért érdemes leszögezni, mivel ez így egy szubjektív számítás, ugyanis az álomcsapat valószínűleg mindenkinek mást jelent, és valószínűleg a lapok meghatározott erőssége sem mindenkinél ugyanaz a szint. Ebben az esetben egy full Ikon csapatról van szó, de azt hiszem, hogyha egyes posztokon TOTY vagy más speciális lapokkal helyettesítenénk néhány labdarúgót, akkor sem lenne sokkal olcsóbb a keret. Viszont a kimutatásból egyértelműen látszik, hogy talán nincs még egy ennyire pay-to-win játék a piacon, mint a FIFA sorozat.

"Azt állítja az EA Sports, hogy mindenki megszerezheti az összes kedvenc játékosát, akire csak vágyik, anélkül, hogy pénzt költene a játékra. Elég érdekes, mert az én álomcsapatom csupán 100 millió coinba kerül. Nézzük a számításokat."

És itt jön az agyat eldobós rész. A játékos leírta, hogy több, mint 60 ezer meccset kellene lejátszania, hogy ehhez a csapathoz összeszedje a szükséges érméket.

"Feltételezve, hogy átlagosan meccsenként 1500 coint lehet szerezni (a heti jutalmakkal számolva), akkor körülbelül 66 666 találkozót kéne lejátszanom. Egy játék körülbelül 20 perc, így ezzel az értékkel számolva ez csupán 22 000 óra játékidőt jelent, ami 916 napot tenne ki még akkor is, ha 24/7 nyomnám. Reális mi?

A másik módja az a piac használata és a kereskedés. A szóbanforgó játékos viszont úgy találta, hogy ehhez körülbelül 10 000 adás-vételre lenne szükség.

"Feltéve, hogy egy-egy eladással átlagosan 10 000 coin nyereséget termelek, mindössze csak 10 000 ilyen tranzakciót kellene véghez vinnem (emellett persze azt is hozzátette, hogy direkt egy ideális esetet vett alapul, ahol 10 percenként 10 000-et keresne ezzel)."

A 10 percenként 10 ezer coinnal számolva az alábbi eredmény jön ki:

„Így "csak" 1650 órát vagyis 69 napot kellene eltöltenem a piacon a hét minden napján, minden héten. Ezek abszolút abszurd számok, melyekre a FIFA-rajongóknak soha nem lesz kapacitása."

Ez az egyenlet vagy jobban mondva egyenlőtlenség vezetett el odáig, hogy egyre többen nyúlnak a pénztárcájukhoz, hogy felgyorsítsák ezt a folyamatot.

"Ha! átlagosan 100 000 érme nyereséget sikerül 12 000 FIFA-pontból kihozni, akkor is 1000-szer 12 ezer FIFA-pontot kell vásárolnom. Ez 79,99 font / 12k költséggel összesen 79 990 fontott jelent (átszámolva ez meghaladja a 34 millió forintot - a szerk.)."

A ScudzTV a végén pedig azzal érvel, hogy a jelenlegi FUT rendszer nagyon nem teszi lehetővé, hogy minden FIFA 21 rajongó reális keretek között megszerezze az általa kívánt játékosokat. Bár az mindenképp elmondható, hogy ezzel tartják mozgásban a közösséget, hiszen mindig van újabb cél, amiért játszhatnak, de nagyon nehéz meglátni a valódi pozitív oldalát a rendszernek, amikor szó szerint a pénz elnyelésére épül.

"Azzal sosincs probléma, ha ösztönözni akarják a közösséget, de hogy ilyen embertelen mennyiségű időt töltsünk el a játékkal, az már a mentális egészségkárosodás határát súrolja, miközben az, hogy etikátlan összegeket kellene belefeccölni a játékba (a legtöbb esetben), az pedig a pénztárcákat károsítja."

Akár lelkes rajongó valaki, akár nem, azt nem lehet tagadni, hogy mennyire költséges is lehet a FIFA Ultimate Teambe történő befektetés. A kérdés az, hogy lesz-e egyáltalán olyan pont a jövőben, amikor az EA SPORTS megváltoztatja ezt a modelljét, hogy szélesebb körben is elérhetővé tegye a felsőkategóriás lapokat?!

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!