Az EA FIFA 21 FUT-ot védő felszólalása még több olajat öntött a tűzre

Az EA FIFA 21 FUT-ot védő felszólalása még több olajat öntött a tűzre

Az Electronic Arts igyekezett megvédeni magát a nemrég interneten elterjedt kalkulációkkal szemben, ami arra irányult, hogy elképesztő összegeket is időt követel a játék.

Ha esetleg valaki lemaradt volna róla, az most elolvashatja a videós számításait, miszerint egy álomcsapat összerakásához hihetetlen sok idő és coin kell, pénz rááldozása nélkül az Ultimate Teamben, ami egyszerűen elfogadhatatlan.

A ScudzTV korábban azt írta le, hogy az ő álomcsapata nagyjából 100 millió érmébe kerülne, de ez lehetetlen vállalkozás valós pénz ráfordítása nélkül.

"A csúcskategóriás tartalmat brutális összegekért vagy embertelen mennyiségű idő feláldozásával lehet csak elérni."

Az EA viszont nem nézte teljesen jó szemmel, hogy egy ilyen üzenet kering az interneten, és megtörve hallgatását a saját álláspontját is megosztotta a közösséggel. Az első érvük igazából ez volt: a FIFA 21 játékosainak "nincs szüksége a játék legmagasabb besorolású kártyáihoz a győzelem érdekében".

A kiadó szóvivője utána a következőket mondta a The Daily Mirrornak:

"Tudjuk, hogy a közelmúltban folyamatosan arról spekulálnak, mi kell ahhoz, hogy egy nagyszerű FIFA Ultimate Team csapata legyen valakinek a FIFA-ban. Igazából mi vitatjuk ezen elméletek létjogosultságát. A számításokban ugyanis nagyon sok feltételezés található. Például nem tudta pontosan kiszámolni a játékos, hogy mennyi coint kereshet a piacon, mivel ez az üzletektől függ elsősorban. Ráadásul a játékban más szempontokat is figyelembe kell venni a saját a klubunk felépítésénél, mint például az SBC-k, az Objectivek és a Draft, ezért ezekkel szintén számolni kell."

Az EA szerint a FIFA franchise az ügyességre/tehetségre (skill) épül, és ez a legfontosabb tényező a mérkőzések végkimenetelét illetően. A kiadó hozzátette, hogy a játékosok a saját döntésükből fektetnek be az Ultimate Team-be, már csak azért is, mert szerintük a FIFA-nál nincs olyan, hogy csak egyetlen út vezet a sikerhez.

"Ami nagyon fontos, hogy a FIFA skill alapú játék. Leginkább a játékosokon múlik a mérkőzések eredménye. Egy erős és ügyes játékos sikeres lehet, függetlenül attól, hogy a csapata bronz, ezüst, arany vagy másféle lapok keverékéből áll. A győzelemhez nincs szükség a legjobb mutatókkal rendelkező labdarúgókra. A való életben egyetlen futballklub sem rendelkezik a világ legjobb játékosaival mind a 11 poszton. Noha a FUT-ban van arra lehetőség, hogy mindegyik pozícióra a legjobbakat szerezd be, mégis ha valaki elegendő skillel rendelkezik és időt is szán a játékra, az biztos, hogy nem elsősorban arra fog törekedni, hogy egy ilyesfajta keretet rakjon össze. Ha másként akarom elmondani, akkor úgy fogalmazok, hogy érdemes tiszteletben tartani azokat, akik időt nem sajnálva gyakorolnak és igyekeznek minél jobban megtanulni a játék különböző elemeit, mint például a cselezést, az időzített befejezést, a passzolást, csapatépítést, a pályán való látást, pontrúgásokat és a többi. A takikák felépítéséről pedig nem is beszélve. Ez a játék igazi varázsa és ez válik igazán szórakoztatóvá ezeknek a játékosoknak. A befektetés mindenkinek az egyéni döntése, tehát egy játékos ezt megteheti, ha akarja, akárcsak a való világban. Néhányan így építik meg a csapatukat a valódi futballban is, de ez a tulajdonosok, szponzorok és a menedzserek választása, akárcsak a FIFA-ban. Ha rögtön azt feltételezzük, hogy a játékosok a világ legjobb játékosait akarják a csapatukba a fejlődés és az online versenyzés érdekében vagy, hogy a legjobbak ellen játszhassanak, akkor ezt a FIFA-ban megtehetik további befektetés nélkül is - játszhat bárki a Liverpoollal, a Manchester Cityvel vagy PSG-vel, amikor csak akar. Nem csak egyetlen út vezet egy verseny megnyeréséhez. Ahogyan ez igaz a Bajnokok Ligájára vagy a világbajnokságra is. Éppez ezért ez így működik a FIFA-ban is."

Mégis az a helyet, hogy az Ultimate Team a FIFA sorozat egyik alappillérévé vált, amiben a játékosoknak az az egyik legcsábítóbb része, hogy összerakhatják álmaik kezdőjét, és ezt megtehetik coin szerzéssel vagy valódi pénz felhasználásával is. Előbbiben azért nem vagyunk annyira biztosak, hogy működik.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!