K&H Az Év Esportolója 2020: Egy helyen az összes díjazott

K&H Az Év Esportolója 2020: Egy helyen az összes díjazott

Tizenöt kategóriában osztottak díjakat az Év Esportolója 2020 Díjátadó Gálán.

A K&H Az Év Esportolója díjak nyerteseit 2021. március 30-án, a tavalyi évhez hasonlóan, ismételten egy online gálán hirdették ki. A 19 díjazottat egy 27 fős szakmai zsűri választotta ki a közel 300 jelölt közül, a közösségi szavazatok, valamint szakmai szempontok alapján. A díjak mögött komoly nemzetközi és hazai sikerek, áldozatos munka, rengeteg gyakorlás, kitartás és hit rejlik. Azok elismerése, akik a színpadon és a színfalak mögött egyaránt fáradhatatlanul azon dolgoznak, hogy előre mozdítsák a magyar e-sportot. 

2014 óta minden évben elismerik az e-sport hazai kiválóságait, így idén több megújított, összesen 15 kategóriában hirdették ki a K&H Az Év Esportolója díjak nyerteseit. A K&H Az Év Esportolója Csapat kategória három alkategóriával bővült, külön díjazva az FPS, MOBA és Sportjáték csapatokat. Az Életműdíj ezentúl Magyar e-sportért díjként szerepel, valamint egy teljesen új kategóriaként az e-sport szervezetek munkájának elismerése is megjelent. 

2020-ban a hazai e-sport közösség száma átlépte a félmillió főt, ami közel egyharmados szektornövekedést jelent. Úgy gondolom, hogy ez elképesztő eredmény: azt jelenti, hogy az e-sport hazánk egyik – ha nem a legdinamikusabban növekvő sportközössége. Ez nem meglepő, hiszen az e-sport a sport XXI. századi innovációjának tekinthető, amelyben egyszerre van jelen a technológia – és az ezáltal kínált korlátlan lehetőségek -, valamint a sportolókra jellemző elhivatottság, koncentráltság és kiváló teljesítményre törekvés, amelynek támogatásával szeretnénk példát mutatni.” – mondta el Horváth Magyary Nóra, a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokságot támogató K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. A K&H immár harmadik éve adja át a K&H Az Év Esportolója díjakat – bízva abban, hogy ezáltal sikerül még több az e-sportban kibontakozni vágyó hazai tehetséget felkarolni.

K&H Az Év Esportolója díjazottak

 • K&H Az Év Esportolója közönségdíj kommentátor: Rosta Bence (Benccce)
 • K&H Az Év Esport menedzsere & edzője kategória: Afterglow Esports Egyesület, Kiss-Rezes Attila ügyvezető & Gyöngyösi Márton (Ap4ch3) edző 
 • K&H Az Év Esport különdíjak: Birgány Adrián (Raisy), Mediaworks – Megyék Csatája, IeSF, Philips Magyarország Kft. - OneBlade reklám
 • K&H Az Év Esport felfedezettje: Majorosi Krisztián (chris_maj)
 • K&H Az Év Esportolója sportjáték csapat kategória: Veszprém Futsal Esport
 • K&H Az Év Esportolója FPS csapat kategória: Salamander (Rainbow Six Siege)
 • K&H Az Év Esportolója sportjáték játékos kategória: Blazsán Patrik (Williams_Fuvaros)
 • K&H Az Év Esportolója játékos FPS kategória: Fercsák András (coolio), Juhász Gábor (DogeFather)
 • K&H Az Év Esportolója játékos MOBA kategória: Subicz Dániel (Bluerzor)
 • K&H Az Év Esportolója játékos RTS/kártyajáték kategória: Balázs Sebestyén (Hulkeinstein)
 • K&H Az Év Esportolója MOBA csapat kategória: Team Plague (League of Legends)
 • K&H Az Év Esport kommentátora kategória: Rosta Bence (Benccce)
 • K&H Az Év Esport szervezete: Budapest Five
 • K&H Az Év Esport magyar e-sportért díj: Németh Krisztián (wAs)
 • K&H Az Év Esportolója közönségdíj játékos: Fercsák András (coolio)

A közel 300 jelölt közül egy 27 fős szakmai zsűri választotta ki a 19 díjazottat, a közösségi szavazatok, valamint szakmai szempontok alapján. A 7 éve létrehozott díj azok teljesítményének elismerése, akik fáradhatatlanul azon dolgoznak, hogy előre mozdítsák a magyar e-sportot. Mind a 15 kategória mögött komoly nemzetközi és hazai sikerek, áldozatos munka, rengeteg gyakorlás, kitartás és hit rejlik. A Magyar E-sport Szövetség célja pedig a jövőben is az, hogy ismert és elismert legyen az a munka, amit e-sportolóink, illetve e-sport szakembereink a hazai elektronikus sportért tettek és tesznek nap mint nap.” - mondta el Biró Balázs, az Egymillióan a Magyar Esportért Egyesület és a Magyar E-sport Szövetség elnöke a díjak átadásakor.

Töltsd ki az éves magyar e-sportkutatást és nyerj értékes ajándékot! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!