Blazsán Patrik az „Év E-sportolója”!

Blazsán Patrik az „Év E-sportolója”!

A két jelölt közül végül Patrikra voksoltak többen, ezzel a magyar szimulátorversenyző történelmet írt.

A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MÚSZ) a 64. alkalommal szavazta meg az év legkiemelkedőbb sportolóit. Az M4 Sport - Az Év Sportolója Gálát egy év kihagyás után, idén ismét nézők előtt rendezték meg a Nemzeti Színházban. A hazai autósportot a FIA certifikált Gran Turismo világbajnokság meghatározó versenyzője, a tavalyi Virtuális Olimpia negyedik helyezettje Blazsán Patrik képviselte a Magyar E-sport Szövetség felterjesztése által. A gálát a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, a Nemzeti Sport főszerkesztője, Szöllősi György nyitotta meg köszöntőjével. Rögtön az első díjazott az „Év E-sportolója” kategóriában került kihirdetésre, ahol a MÚSZ szavazatai alapján Blazsán Patrik nyerte a rangos szakmai elismerést.

„Először is nagyon szépen köszönöm a sportújságíróknak a szavazatát, hogy én lehettem a díjazott, és természetesen a családomnak, hogy mindenben mellettem vannak. Szeretném még megköszönni a Szolnoki Autósport Egyesületnek, a Race Online Hungary-nek és a Magyar E-Sport Szövetségnek a bizalmat.” - mondta köszönőbeszédében az „Év E-sportolója”.

Blazsán ezzel sporttörténelmet írt, hiszen először került a legmagasabb szinten elismerésre Magyarországon szimulációs sportjáték a Gran Turismo jóvoltából. A másik jelölt a díjátadón egyébként Birgány "Raisy" Adrián volt.

„Ez egy rendkívüli pillanat mindnyájunknak, hiszen egy közel tíz éves munka érett be Patrik sikerével. Mi akik a kezdetektől látjuk az ő fejlődését és jól ismerjük a versenyzői kvalitását úgy érezzük, hogy méltó helyre került a díj.” – értékelt Bíber Zsolt a Race Online Hungary ügyvezetője.

“Magyar E-sport Szövetség és az egész hazai e-sport számára hatalmas megtiszteltetés, hogy a 64. M4 Sport - Az Év Sportolója Gála 2021. rendezvényén ismét helyet kaphattak a digitális világ versenyzői és nemzetünk kiváló sport nagyságai mellett, az elektronikus sportélet eredményeit is díjazták. Különösen örömteli számunkra, hogy a tavalyi évben elsőként alakult Szimulátorsport Szakágunk tagjaként a SZASE és a ROH tehetséges e-sport pilótája, az olimpiai 4. helyezett és a K&H MNEB SIMLiga GTS bajnoka Blazsán Patrik kapta az év e-sportolója díjat, melyhez ezúton is gratulálunk. Fiatal sportágunk számára kiemelten fontos a Magyar Sportújságírók Szövetség figyelme és támogatása, hisz a sport társadalom és a tágabb hazai társadalom irányába sokban segíti az e- sportolók és a sportág egész elfogadását.” - mondta Biró Balázs György a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) elnöke.

Nem lesz túl sok ideje a friss jutalmazottnak az ünneplésre, hiszen január 16-án indul a 2022-es HUMDA OPEN, illetve rövidesen elkezdődnek a K&H MNEB SIMLiga küzdelmei is, ahol Patrik mellett számos rangos magyar Gran Turismo versenyző is rajthoz fog majd állni.

Patrik eredményei a 2021-es esztendőben:

  • IOC - Olympic Virtual Series (Virtuális Olimpia): 4. hely
  • World Series Nations Cup Round 2: 1. hely
  • World Series Nations Cup Round 1: 2. hely
  • FIA Gran Turismo Championship Nations Cup World Final: 10. hely
  • HUMDA Simliga 2021 országos szimulátorbajnokság: 1. hely
  • K&H MNEB Simliga GTS 1. hely

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 
 

Kövess Minket!