Magyar közvetítéssel és a világ legjobb csapataival jön az ESL Pro League 13. szezonja!

Indul a tavasz legnagyobb dobása, az ESL Pro League!

Karantén ide vagy oda, a profi CS:GO mezőnyében nincs megállás. Természetesen a lehető legbiztonságosabb módon, online meccsekkel, de szinte futószalagon jönnek a profi versenyek, most éppen a CS legizgalmasabb és legnagyobb presztízsértékű ligája, az ESL Pro League.

Tavaly a tavaszi és az őszi szezon is régiókra volt bontva, így sokan elsiklottak az NA vagy az ázsiai csapatok fölött és igazából a közvetítéseken sem kaptak akkor sok szerepet a kisebb régiók. Idén szerencsére meg tudták oldani, hogy ha online is, de minden csapat egy azonos régión belül játsszon, így most visszatér az igazi EPL.

Összesen 24 csapat vág neki a több, mint egy hónapos küzdelemnek, melynek során 750 ezer dollárt osztanék szét a csapatok között. Az indulók között persze ott vannak a legnagyobb nevek, az Astralis, a Na'Vi vagy éppen a G2, de láthatjuk majd az IEM Katowice sztárjait, a Gambit és a Virtus.pro csapatát is, sőt, szerverre lép majd többek között a Renegades, a FunPlus Phoenix és az Endpoint is.
Négy, egyenként hat fős csoportra bontva küzdenek a csapatok, a mai naptól kezdve egészen április 11-ig. Adott csoport hat alakulata közül hárman jutnak tovább a rájátszásba, természetesen a csoportelsők azonnal a negyed- vagy elődöntőkbe, míg a csoport 2. és 3. helyezettjei a rájátszás ágrajzának végéről indulnak majd.
Brutálisan izgalmas a mezőny, őrülten jó és fordulatos meccsekre számíthatunk már pusztán a csapatnevek láttán is, de ne feledkezzünk meg a csapaton belüli mozgásokról és a játékoscserékről sem. Felfrissült ötössel lép majd szerverre a Heroic, az OG, a G2, az EG, az ENCE és az FPX is, de arra is nagyon kíváncsiak leszünk, hogy mennyit és hogyan játszik majd Bubzkji az Astralis színeiben vagy, hogy miként teljesít a FaZe karrigan vezetésével.

Természetesen nem maradunk magyar közvetítés nélkül most sem. Az Esport1TV stábja minden nap élőben követi majd a meccseket, adott esetben akár kettő, egymással párhuzamosan folyó streammel is. Ma már szurkolhatunk is a kedvenceinknek, 11:30-tól kezdődik az ESL Pro League 2021-es tavaszi szezonja!

Az EPL mai menetrendje az esport1tv-n és a verseny csoportjai:

A legnagyobb nemzetközi tornák között ne feledkezzetek meg Magyarország legnagyobb CS:GO bajnokságáról, a TippmixPro CS:GO Mastersről. Már megnyílt a nevezés a 4 millió forint díjazású bajnokságra, szedd össze a csapatot és jelentkezz te is!

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!