CadiaN élete legnagyobb clutch helyzetével nyerte meg az EPL döntőjét

CadiaN élete legnagyobb clutch helyzetével nyerte meg az EPL döntőjét

Történelmet írt tegnap a dán AWP-s!

Vannak döntők, melyeken bár szép megmozdulásokat látunk, ott vannak a kedvenceink, ott vannak a profi CS:GO legnagyobb neveivel rendelkező játékosok, mégis borzasztó unalmasak, egy hét múlva már a felére sem emlékszünk. És vannak olyan döntők, melyekre sokan csak legyintenek egyet. Nem a legnagyobb veterán csapatok játszák, nem az 1.6-os legendák lövik a fejeseket, hanem az új generáció. 

Heroic és Gambit. Nem csak itthon, nemzetközi vizeken is sok CS:GO szurkoló nem ad ezekre a csapatokra, pusztán azért mert a nevük még nem annyira legendás, mint a G2, a NiP vagy az Astralis. Pedig pont ez a két csapat tette le az asztala az elmúlt kettő, de talán három év legizgalmasabb, legszínvonalasabb profi CS:GO döntőjét. Messze vagyunk már azoktól az időktől, amikor a legbrutálisabb aim bajnokok nyerték meg a meccseket, tetszik vagy sem, a profi CS:GO sokat változott 2012-2013 óta és jelenleg épp azt a generációváltást éljük, amikor ideje kihúzni a fejünket a homokból, ideje, hogy ne pusztán a csapatnevek alapján ítéljünk meg egy meccset és ideje, hogy a fiatal sztárokra figyeljünk, a kiöregedő veteránok helyett. Aki kihagyta az ESL Pro League 13. szezonjának tegnapi döntőjét, pusztán azért mert nem az Astralis és nem a Na'Vi játszotta, az óriási hibát követett el.

Ezt olvastad már?

Utólag visszanézve, sorminta szerint haladtak a csapatok. Bár a Gambit kezdett jobban és 11-4-es előnyt is ki tudott építeni magának az első pálya első félidejében, a Heroic hosszabbításban megnyerte Infernot. Ezt követte a Gambit által választott Vertigo, amit 30 perc alatt, 16-3-as végeredménnyel lezavartak, majd ismét Heroic pálya és győzelem, ami ismét csak hosszabbításban dőlt el.

Train a maga nemes egyszerűségével hosszabb és izgalmasabb volt, mint az első két pálya együttvéve. Több, mint két órán keresztül küzdöttek a csapatok a pályáért, amit végül a dánok nyertek meg 28-26-tal. Ezek után a Gambit ismét viszonylag könnyedén behúzta a saját pályáját, 16-10-re nyerték meg Overpasst. Ekkor már közel 6 órája ment a döntő és Mirage volt az a pálya, ami feltette az i-re a pontot.

Nem hisszük, hogy a Gambitnek az lett volna a formája a pályán, amit tegnap mutattak. Egyszerűen a dánok jobban fel voltak készülve mentálisan, jobban bírták a maratoni hosszúságú döntőt, míg a CIS csapat kifogyott az ötletekből. Mint kés a vajon, úgy ment át a Heroic a Gambiten Mirage-on, de az utóbbi évek és cadiaN karrierjének legszebb megmozdulását így is összehozták.

A teljes pályát megkerülve került ellenfelei mögé, egy szál P250-nel, kevó nélkül. A késelés után mindössze 2 életereje maradt, de a történelmi pillanatok talán pont így születnek. Mert cadiaN tegnap történelmet írt, ezt az 1v4 clutch szitut senki sem fogja elfeledni, sőt, sokan most azért kérlelik a Valve-ot, hogy Mirage-on állítsanak emléket cadiaN őrületes megmozdulásának valamilyen formában, mondjuk egy graffitivel.

Ezzel a Heroic 3-2-re nyerte meg az ESL Pro League 13. szezonjának döntőjét, címvédőként várhatják a következő felvonást, a HLTV-n nagy eséllyel átveszik majd a vezetést, jelenleg sokkal inkább tekinthetők ők a világ legjobb dán csapatának, mint az Astralis, cadiaN pedig beírta magát és csapatát a CS:GO történelemkönyvébe. 
Több, mint egy hónapnyi CS:GO maraton ért véget tegnap az EPL befejezésével, de igazság szerint ez csak a maraton első felvonása volt. Ma este már a TippmixPro CS:GO Masters zárt selejtezőjében szurkolhatunk, holnap kezdődik a BLAST Premier Spring Showdown állomása, a héten megkezdi szereplését a Budapest Five az EDC 3. szezonjában és persze egész évben rengeteg ESL, BLAST, IEM és DreamHack verseny vár majd az Esport1 CS:GO brigádjára, aminek ti, nézők is tagjai vagytok és akikkel reméljük, hogy sok hasonló döntőt szurkolhatunk még végig idén.

Töltsd ki az éves magyar e-sportkutatást és nyerj értékes ajándékot! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!