Fennállása talán legrosszabb meccsét játszotta a Vitality, RpK pedig elköszönt

Fennállása talán legrosszabb meccsét játszotta a Vitality, RpK pedig elköszönt

Az Astralis és a Liquid után a Vitality is azonnal kiesett a játékból.

Természetes, hogy egy profi játékos és csapat sem tud mindig hiba nélkül, 110%-on játszani. A legjobbaknak is vannak rossz meccsei, rossz versenyei, rossz hónapjai, de azért van az a szint, amit már egyszerűen kínosnak éreznek az adott csapat szurkolói és talán maguk a játékosok is. Így járt tegnap a Vitality is.

A BLAST Premier Spring Showdown állomásának 3. meccsnapját az EPL győztes Heroic és a sAw csapata nyitotta meg. Nagy meglepetést sajnos nem tudtok okozni a portugálok, de igazság szerint egy ennyire erős Heroic-kal jelenleg egyik CS:GO csapat sem bír.

A Vitality és a 9Z mérkőzése már sokkal érdekesebb, sőt, izgalmasabb is volt. Pedig előzetesen többen voltak azok, akik a sAwnak adtak egy pályát a dánokkal szemben, a Vitalitytől viszont gyors 2-0-át vártak. Utoljára az EPL csoportkörében láttuk a francia csapatot és ugye onnan sem sikerült továbbjutniuk. A tavaszi BLAST Premier szezont sem folytathatják már, hiszen a teljes CS:GO világ meglepetésére, a dél-amerikai 9Z kiejtette a franciákat.

a mérkőzés összesített játékosstatisztikái

Pedig Nuke első fele még jól indult. 12-3-mal zárta a félidőt a Vitality, a térfélcsere után viszont már látszódott, hogy valami nagyon nem jó. Soha, egyetlen egy Vitality meccsen sem láttuk még ennyire rosszul, ötlettelenül, pontatlanul játszani a franciákat. Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy szinte az egész meccsen csak szaladgáltak a pályákon, mint akik most először játszanak CS:GO-val versenykörülmények között.

Nuke-ot még csak-csak megnyerték, akkora hátrányt nem tudott ledolgozni a 9Z, de ami utána jött... Overpasson, a franciák által választott pályán 16-11-re, Inferno pedig 16-12-re tudott nyerni a 9Z. Ironikus módon, a harmadik pályán pont az az RpK tartotta csak meg a Vitality becsületét, akinek ez volt az utolsó meccse a csapat mezében és a vereség után már el is köszönt a többiektől.

Ha azt mondjuk, hogy az Astralis gyengélkedik, akkor a Vitality egyenesen pocsék formában van. Soha nem látott rossz a csapatjátékuk, ami kihat az egyéni megmozdulásokra is, apEX és Shox pedig, a kameraképek tanúsága szerint, pár perc alatt is annyira felidegesítik magukat, hogy az azonnal szétrombolja a csapatmorált.

A Vitality ezzel kiesett, a 9Z pedig továbbjutott. Ma viszont nem ők, hanem az OG, a G2, a Dignitas és a Spirit kerülnek terítékre. Íme a mai BLAST Premier Spring Showdown felhozatala:

Töltsd ki az éves magyar e-sportkutatást és nyerj értékes ajándékot! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!