18

Elmúltál már 18 éves?


/

Torzsi - "Reménykedek benne, hogy a BEE vagy a Honvéd meglepetéseket okozhat"

A bajnokság egyik nagy esélyesének közönségkedvenc játékosával, torzsival beszélgettünk.

Jó ideje már a csapból is a Budapest Five folyik, ha a magyar CS:GO-ról van szó, persze nem véletlenül. Vitathatatlan, hogy jelenleg ők a legerősebb magyar CS:GO csapat, akik jó eséllyel indulnak a TippmixPro CS:GO Masters bajnoki címéért is. A hazai versenyek mellett persze nemzetközi vizeken is rendszeresen játszik az ötös és számtalan szép győzelemnek örülhettünk már együtt a csapattal. Tegnap viszont új változást eszközölt a BP5, bodito helyén kipróbálták a játékot Kamionnal. Erről és a közelgő TMP-ről is beszélgettünk a csapat mesterlövészével, Torzsás "torzsi" Ádámmal.

Kezdjük talán az utóbbi hetek legjobb hírével, a Valve új szabály módosításával. Veled mi  a helyzet? Mikor lesz 5 éves a bannod és mikor pöröghetnek végre az RMR kvalik?

"Igen olyan 4-5 napja jött a hír, hogy 5 év után lehet menni RMR versenyekre VAC bannal is. Nagyon örülök ennek az update-nek, szerintem ez egy nagyon jó kezdeményezés a Valve-tól. Az enyém novemberben lesz 5 éves szóval addig még nem tudunk indulni RMR versenyen."

Elképzelhetőnek tartod, hogy ennek hatására visszatérhetnek olyan játékosok a CS:GO-hoz, akik már dobbantottak VALORANTba? Jamppit és braxt várják vissza talán a legtöbben.

"Ha jól tudom az iBP nem kapott unbant, szóval brax nem hiszem hogy visszatér, de Jamppiira látok esélyt. Bár neki most a Liquidben jó helye van, de ha jobban szereti a CS-t nagy eséllyel visszafog térni."

Kanyarodjunk rá gyorsan a Budapest Five-ra. Mi a helyzet mostanában a csapaton belül? Mik a szerepek jelenlegi felosztása?

"Perpillanat Kamionnal játszunk. A szerepek ugyanazok, mint eddig, coolio irányít, kamion és kory entry, fleav lurk és én AWP-zek."

És milyen volt Kamion próbaként az EDC-n? Kívülről úgy tűnt, hogy a köröket szépen tudta nyitni és összességében is meglehetősen fragerős volt.

"Igazából még nem praccoltunk Kamionnal. Csak a köröket írattuk fel vele, de ahhoz képest jól teljesített. Persze van még mit javítani, de reméljük, hogy nemsokára erősebben jövünk vissza."

Elképzelhető, hogy a TippmixPro CS:GO Masters alapszakaszát már vele kezditek majd el?

"Igen, nagy esélyt látok rá, hogy vele fogjuk játszani a TMP-t."

Mik a tervek egyébként a TMP-re? Végigveritek a mezőnyt, ahogy tavaly MNEB-en?

"Magabiztos győzelem a terv, nem szeretnénk egy meccset se elveszíteni."

Melyik az a csapat, amelyik szerinted meglepetést okozhat? Akár ellenetek, akár a mezőny egészét nézve.

"Reménykedek benne, hogy a BEE vagy a Honvéd meglepetéseket tud majd okozni. Szerintem mindenki örülne neki, ha lenne más magyar csapat aki nem csak itthon tud érvényesülni, de akár külföldön is!"

A TippmixPro CS:GO Masters 4 millió forintos összedíjazású alapszakasza kevesebb, mint két hét múlva, május 3-án veszi majd kezdetét. A bajnokság résztvevő csapatit itt találjátok meg.

Töltsd ki az éves magyar e-sportkutatást és nyerj értékes ajándékot! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!