Őrületes bónuszt tettek zsebre a CD Projekt vezetői a Cyberpunk 2077 botrányos startja ellenére is

Őrületes bónuszt tettek zsebre a CD Projekt vezetői a Cyberpunk 2077 botrányos startja ellenére is

Nem meglepő módon a bónusz hatalmas része az igazgatótanács öt tagjánál landolt.

Még talán az is emlékszik a viharos decemberre, mikor a Cyberpunk 2077 mikor 10-én megjelent, hiszen ritkán okoz valami ekkora drámát a videójátékos közösségen belül. Akkor ugye rengetegen kérték vissza a pénzüket, bár mint kiderült mégsem olyan sokan az eladásokhoz képest. A botrányos állapotban lévő játékról viszont nagyon sok negatív kritika és beszámoló született, ráadásul a mai napig sem úgy haladnak a javítások, ahogyan azt bereklámozták, és a rajongók elvárhatnák.

Ennek ellenére a CD Projekt Red vezetői több millió dolláros bónuszokat tehettek zsebre, a hibák és a rendkívül rossz kommunikáció, illetve fogadtatás ellenére. Az előző generációs konzolokra már nem is kapható például, mert eltávolították a kínálatból.

Erre a tényre egyébként a Bloomberges Jason Schreier legfrissebb hírleveléből értesült a média, mivel kiderült, hogy a CDPR igazgatóságának öt tagja is 28 millió dolláros kombinált bónuszokat kap. Közülük Marcin Iwiński és Adam Kiciński egyenként 6,3 millió dollárt tehet zsebre, ami egészen elképesztő, míg Adam Badowksi 4,2 millió dollárnyi bónusszal lett gazdagabb. Ehhez képest a munkavállalók Bloombergnek azt mondták, hogy 5000 és 20 000 dollár közötti extra jutalmat kaptak, a beosztástól függően. Ezek az adatok egyébként a CDPR éves pénzügyi beszámolójában is megtalálhatóak, és a becslések szerint a cég tavaly 562 millió dollárt kaszált, így volt miből osztogatni ezeket az összegeket. Miközben a profit 20%-a kimondottak a dolgozók bérét kell, hogy megdobja a CD Projektnél, ami így 865 alkalmazottat jelent, mégis az ő együttes bónuszuk csak 29.8 millió dollár, miközben az igazgatótanács öt tagja kapott 28 milliót együttesen.

Ez 500%-os növekedés az előző évhez képest, amit nem csoda, ha belevesszük, hogy a Cyberpunkból több, mint 13,7 millió példányt adtak el. De az alkalmazottak azt is elmondták a Bloombergnek, hogy többet vártak volna a vezetéstől, és valószínűleg többet is kaphattak volna, ha a játékot nem sürgetik, így a számtalan ismert problémát még az indulás előtt orvosolhatták volna.

"Kiérdemeltük ezt a pénzt és természetesen a cég is kiérdemelte, de a több nyereség több bónusszal jár. Nos hát, eredményesek vagyunk és jutalmat kapunk, hiszen ez áll a szerződésünkben." - mondta a vezető.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!