Egy jelentésből kiderült hányan mondhatták vissza a Cyberpunk 2077 rendelésüket

Egy jelentésből kiderült hányan mondhatták vissza a Cyberpunk 2077 rendelésüket

Amekkora felháborodás volt a megjelenés után, ahhoz képest nem is éltek olyan sokan ezzel a lehetőséggel.

A héten a CD Project RED kiadott egy friss jelentést arról, hogy miként alkult számukra 2020 az év a Cyberpunk 2077 eladásait illetően. Ebből megtudhattuk, hogy az esztendő végére 13.7 millió példányt értékesítettek a játékukból, emellett pedig, ha nem is pontosan, de megközelítőleg ki lehetett szűrni mennyien kérték vissza inkább a pénzüket a start után, hiszen nagyon ramaty állapontban volt a játék, legalábbis sokak szerint.

A Polygon értesüléseiből az látott napvilágot, hogy a CDP pénzügyi vezetője egy kijelentésében annyit közölt, a cég körülbelül 30 ezer kopiáért fizette vissze a befizetett összegget. Ebben viszont igazából nincs benne, hogy a Sony és a Microsoft milyen arányban tette meg mindezt, hiszen a legnagyobb problémák a két konzolt sújtotta, de itt is a régebbi generációra kell inkább gondolni. Piotr Nielubowicz szerint egyébként már ezeknek a visszatérítéseknek is közel a 100 százalékát teljesítették a cégek, míg a fennmaradó eseteknél bizonyos komplikációk miatt tovább tart ezt megoldani (azzal érvelt, hogy a világ különböző pontjain kell a bankrendszerekkel együtt dolgozniuk, és ez nem mindig egyszerű).

Az Ars Technika még ennél is tovább kutakodott, és észrevették, hogy a jelentésben volt egy Other Provisions rész is. Itt derült fény arra, hogy a CDP a Cyberpunk 2077-t érintő visszafizetések nyomán körülbelül 51 millió dolláros veszteséget könyvelt el. Ebben azonban már a 2021-es veszteségeket is előre beleírták, éppen ezért az AT úgy kalkulált, hogy összesen mintegy 13 millió dollárt kóstál a visszatérítések kapcsán létrejött bukás. Ha 60 doláros kópiákról van szó, akkor a számítások szerint körülbelül 215 ezer darabot jelentenek. Ez a tavaly eladott összdarabszámnak csupán az 1.6 százaléka, ami abszolút nem nevezhető soknak ahhoz képest, mekkora dráma volt a játék indulásának heteiben.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!