Így búcsúzott az Alfa Romeó az istállótól távozó Bereznay Dánieltől

Így búcsúzott az Alfa Romeó az istállótól távozó Bereznay Dánieltől

Meglepetésként érhetett talán sokmindenkit, miután a Sauber a közösségi média oldalán jelentette be, hogy 2 év után távozik az Alfa Romeó csapatától a fiatal titán.

Azóta már azt is tudjuk, hogy hamarosan új hírekkel szolgálhat a követői számára, így ez biztosan egy érdekes időszak lesz a magyar versenyző és a rajongók életében is. Bereznay Dániel egyébként 2019-ben szerződött a Mercédesztől a Sauber Esports együtteséhez, az Alfa Romeóhoz. Ugyan egyéni világbajnoki címet nem sikerült szereznie, de a 9 pódium, és a 3 győzelem nagyszerű eredménynek mondható. Az istállóval a konstruktőri pontversenyben 2019-ben a harmadik, míg 2019-ben a Red Bull Racing Esports mögött a második helyet szerezték meg csapattársával. Sikerei közül is kiemelkedik a Spa-ban, Monzában és Interlagosban aratott győzelme, mindezt úgy elérve, hogy az első két esetben a pole pozíció is az övé volt. Két évvel ezelőtt egyéniben a harmadik, míg egy esztendeje az ötödik helyen zárt. Azért is szeretett ennél a csapatnál versenyezni, mert egy család tagja lehetett, és nagyszerű támogatást kapott minden téren tőlük, nagydíjakra hívták meg, de még az évzáró bulin is ott lehetett a jóvoltukból, és többek között itt találkozott Kimi Raikönnenel is.

A hír hallatán készítettünk vele egy rövid interjút, hiszen sok minden történt már vele, mióta a legutolsó bajnoki szezon véget ért. Megszerezte például álomautóját, de megosztotta a véleményét az F1 játékról is ennyi idő után, illetve elmondta mi volt számára a legfelejthetetlenebb emlék az Alfánál töltött időszakból.

Nem rég sikerült megvalósítani egy álmod és lett egy autód, amellyel élményvezetést is kínálsz az érdeklődőknek. Mit gondolsz, a valódi vezetési élmény összehasonlítható a virtuális verzióval?

"Meglepődtem, hogy még annál is jobban hasonlít a vezetes és annál is jobban érzem az autót, mint amire számítottam. Voltam pályanapokon remek időket autózom, nem ér meglepetés. Nyilván gyakorolni kell, de nem több ez, mint egy játékról a másikra váltásnál, meg kell szokni az új fizikát."

Egy jó ideje gyakorolsz már az F1 2020-szal. Összességében, hogy látod, mennyit fejlődött az előző részhez képest? Lehet ebből a sorozatból igazi szimulátor?

"Lehetni lehet, de remélem, hogy nem lesz. Pont az elérhető egyszerűsége ennek a különlegessége."

Nagyszerű időszakot töltöttél az Alfa Romeónál, így visszatekintve hogyan értékeled a náluk töltött időt, és melyik volt a legemlékezetesebb pillanat számodra?

"Első futamgyőzelmem egy nehéz évkezdés után, 2019 SPA. Nagyon sok külfoldi túrán, nagydíjhétvégén, ünnepségen is voltunk együtt nem csak a versenypályan, egy zseniális család!"

Mennyit számít vajon igazán az e-sportban egy csapat. Úgy értem sokan azt gondolhatják úgy is csak leülsz játszani a számítógép elé, és gyakorlatilag mindegy kinek a színeiben teszed. Te mit gondolsz mennyire fontos egy versenyzőnek vagy e-sportolónak a csapat, és ilyen módon a háttér? Te mi alapján teszed le a voksod egy szervezet mellett?

"A csapat autó teljesítmény szempontjábol nem szamít, viszont, hogy mennyire támogatóak akár technikai háttérrel, akár más segítő játékosokkal az igazán fontos."

Lehet már tudni, hogy hol folytatod a pályafutásodat? Marad az F1 vonal?

"Valoszínűsiteni lehet, de nem mondok még semmit.:)"

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!