Kipróbáltuk: Black Powder Red Earth játékteszt

Kipróbáltuk: Black Powder Red Earth játékteszt

Művészi, ugyanakkor taktikai játék, de azért nem egy XCOM.

A Black Powder Red Earth mondhatni tökéletes háttérrel indult, amivel csak egy taktikai játék rendelkezhet. Első körben vegyük az azonos című, Jon Chang nevével fémjelzett militáris képregény-folyamot, amit a speciális műveletekre szakosodott bakák beszámolóiból hoztak össze az Echlon égisze alatt. A cég érdekelt a fegyverekre szerelhető kiegészítők gyártásában, valamint a taktikai tréning üzletben is, illetve rövidfilmeket is forgatnak különleges műveleti témákban. Tehát a lényeg, hogy hozzáértőkről van szó.

A játék ötletét egyértelműen a képregény sikerei inspirálták, de hogy megjelenésben miért épp a retró, 8-bites forma mellett tették le a voksukat? Ki tudja? De a visszajelzések alapján sikert aratott. A játék nosztalgikus hangulatot idéz a pixeles grafikájával és az izometrikus nézetével. A game megidéz olyan klasszikusokat, mint az UFO, a Laser Squad vagy a Jagged Alliance, holott konkrét kapcsolatot nem találunk a játékok között.

A BPRE ugyanis a közel jövőben játszódik, ezen belül is olyan közel-keleti instabil államokban, ahol katonai magánvállalkozók végzik el a piszkos munkát. A történet szerint az USA különleges műveleteiben jártas veteránjait gyűjtötte össze a cég, és egy líbiai tartományi székhelyen, a megnövekedett számú dzsihadisták okozta problémákat kezeljük, nem éppen kíméletes módon.

Kedvet kaptál a játékhoz? Esetleg már ki is próbáltad?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(A teljes játéktesztet a PC Guru oldalán olvashatjátok el.)

Kövess Minket!



Neked bejön a játék retró megjelenése?

  • 43 %
  • 57 %