Hot tub streamek: Minden, amit a Twitch új jelenségéről tudnod kell

A "hot tub" streamek hódítanak Twitchen, de vajon mekkora nézőbázist mozgatnak meg a legnépszerűbb bikinis lányok?

A "hot tub" streamek fénykorukat élik Twitchen. A medencében pózoló bikinis lányok az elmúlt hónapokban meghódították a Just Chatting kategóriát, de vajon mennyire népszerű ez a tartalom számokban kifejezve? A Stream Charts adatai alapján márciusban bombaként robbantak be ezek a streamek az olyan keresőszavakkal, mint a "Hot Tub", a "Victoria('s) Secret", "Bikini" és az "OnlyFans".

Érdekesség, hogy ezek a kifejezések nemcsak a Just Chatting kategórián belül jelentek meg, hanem GTA V-ben, Valorantban és LoL-ban is felbukkantak, -ám sejthető, hogy a legtöbben csak a hecc kedvéért írták bele a címbe. Nem elhanyagolható tény, hogy a "hot tub" streamek 88,7%-a angol nyelvű, tehát sok lány még az orosz régióból is az angol közönséget célozza meg.

Mielőtt kitérnénk a legnépszerűbb hot tub streamekre, érdemes megemlíteni, hogy nemcsak női tartalomgyártók próbálták ki magukat a medencében, hanem sok férfi streamer is, így többek között moistcr1tikal is tartott egy ilyen élő adást a barátaival, amiben Yu-Gi-Oh kártyáztak és elfogyasztottak egy tortát a streamer 8 millió YouTube feliratkozójának tiszteletére.

A kategóriában Amouranth kétségtelenül dominál, továbbá Indiefoxx, taylor_jevaux és Faith is nagyon szép számokat hoz. Külön érdemes kitérni Faithre, akit februárban átlagosan 378-an követtek figyelemmel, míg márciusban a forrómedencés streamjein már átlagosan több, mint 7 ezren voltak jelen.

Természetesen a Twitch streamerek egy része elégedetlenségüket fejezték ki a jelenséggel kapcsolatban, és olyan fontos kérdéseket pedzegettek, amik a cosplay szexualizálásának, a body artnak és a forrómedencés streamek megjelenésének szociális hatásait érintették. A legnagyobb nevek közül xQc egyenesen szemétnek titulálta a "hot tub" streameket, és női oldalról se maradhattak el a negatív visszhangok.

A Twitch szabályzata szerint élő adások közben a bikini viselése megengedett, ha a streamer épp a tengerpartról vagy medencéből közvetít, és bár Markus "dhWHEAT" Graham, a Twitch igazgatója kijelentette, hogy kivizsgálják a helyzetet, de egyelőre a lányok streamjei és megjelenésük megfelelnek a platform szabályainak.

Ezzel egyidőben a Twitch kibannolt több "hot tub" streamert is, mint például Indiefoxxot, Kiaraakittyt és Kaellynt, de pár nap múlva mindannyian visszatérhettek. Mindez azt jelenti, hogy egyelőre a Twitch tehetetlen a helyzettel kapcsolatban, és bár az IRL streamek előretörése megkérdőjelezhetetlenül a platform egyik nagy mérföldkövének számít, ugyanakkor hosszútávon kénytelenek lesznek szigorításokat bevezetni, hiszen a nézettségi mutatók grandiózus növekedése ellenére ezeknek a streameknek a reklámértéke alacsony, hiszen nem minden brand kíván szexuális jellegű tartalom alatt hirdetni, -nem beszélve a morális kérdésekről.

Ti mit gondoltok a "hot tub" jelenségről? Helye lehet ennek a tartalomnak Twitchen?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!