LoL: Itt a nagy bejelentés, magyar csapatnak szoríthattok az EBL S9-ben

LoL: Itt a nagy bejelentés, magyar csapatnak szoríthattok az EBL S9-ben

Visszatér a régió legnagyobb League of Legends bajnokságába Matebuff és hextasy párosa.

A múlt héten már pletykáltak arról, hogy több magyar játékos szerepelhet az Esports Balkan League következő szezonjában, azonban most már hivatalosan is megerősítették a hírt. Az X25 Esports szerb klub egy az egyben behúzta a K&H MN3B-en vitézkedő KMK Esports ötösét, így a Xeanny-Frenzy-Sk1nzor-Matebuff-hextasy csapatnak biztosan lehet majd szurkolni az EBL S9-ben.

Magyar csapatok az EBL-ben

A liga megalakulása utáni hat egymást követő szezonban volt legalább egy magyar szervezet, aki képviselte magát Kelet-Közép Európa legnagyobb LoL bajnokságában. A hetedik szezonra elfogyottt a lendület, így a WiLD MultiGaming kiesésével eldőlt, hogy magyar játékossal (Meight), de magyar csapat nélkül rendezik meg az EBL S7-et. A nyolcadik évadban hasonló volt a helyzet, Meight volt az egyetlen a mezőnyben, aki a virtuális magyar zászlót lengette. A kilencedik évadra vége az ínséges időknek, a KMK Esports és az X25 Esports közötti megállapodás eredményeként egy tehetséges magyar ötös harcolhat a szerb, bolgár, horvát, román, szlovén, macedón, albán és bosnyák ellenfelek ellen.

KMK -> X25

Matebuff és hextasy a WiLD színeiben már többször megmutatta, hogy nem riad vissza a nemzetközi mezőnytől. Frenzy a tavaszi szezonban a Benelux régióban pallérozódott, így neki sem kell a szomszédba menni egy kis rutinért. Xeanny először debütálhat nagy nemzetközi versenyen, Sk1nzor az EBL S5 rájátszása után térhet vissza a ligába. Fiatal tehetségekből és tapasztalt veteránokból rakták össze a KMK Esports ötösét, akik hamarosan az X25 mezében hódíthatják meg a régiót.

Hogy lesz-e még egy magyar csapat az EBL-ben, mint arra volt már példa a régi szép időkben? Egyelőre ez még hatalmas kérdőjel, bár Novák Bence szerint a Team Plague (Coatpustmain-Paresz-Meight-Kisze-Vioreleeee) mindent megmozgat, hogy robbantson a nemzetközi vizeken.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted bejut az X25 Esports a top 4-be az EBL S9-ben?