A FLASHPOINT még a Valve szabályait sem tartja be a versenyén?

A FLASHPOINT még a Valve szabályait sem tartja be a versenyén?

Sajnos a harmadik szezonra sem lett hibamentes a FLASHPOINT, sőt!

Egyre több viharfelhő van a FLASHPOINT feje fölött és egyre több szurkoló kérdőjelezi meg a szervezők létjogosultságát. Miért van még mindig ennyi hiba a versenyeiken és egyáltalán miért bízott meg bennük annyira a Valve, hogy RMR eseményt adjon nekik?

A NiP és az Anonymo újrajátszatott mérkőzése éppen elég nézőt tántorított el a FLASHPOINTtól, most viszont újabb hibára derült fény. Az, hogy a szervezők saját maguk alakítják egy-egy verseny szabályzatát, nem újdonság. Míg egy ESL versenyen például MR3 16k-val kezdődhet meg a hosszabbítás, addig a BLAST jobbnak látja ha csak MR3 12,5k-s rendszer van életben. A Valve által is szponzorált eseményeken, a Majorökön és azok kvázi selejtezőin, azonban nem így megy. Ezeken a versenyeken a Valve szabályzatát kell alapul vegyék a szervezők, ami nyíltan kimondja, hogy ha egy meccsen hosszabbítás van, akkor az MR3 10k-s rendszert jelent.

az amerikai és a CIS csapatok hosszabbításainak kezdte, a szabályok értelmében, 10 ezer dollár kezdőpénzzel

Ezt sikerül is mindenkinek betartania, kivéve a FLASHPOINTnak. A jelenleg is zajló amerikai RMR versenyért felelős cs_summitnál 10k-t kapnak hosszabbítás elején a játékosok, ahogy a CIS régió RMR versenyén is. A FLASHPOINTon viszont, szabályellenesen, 16k-val indultak a csapatok a hosszabbításokban. Ezt a hibát csak a verseny 8. napjára sikerült kijavítani, a szervezők május 19-én frissítették bele a helyes adatokat a szabálykönyvbe, holott előtte már hosszabbítást játszottak az OG, a FaZe, a G2 és az Astralis játékosai is.

Egészen elképesztő, hogy hány sebből vérzik a FLASHPOINT, ráadásul nem az első alkalommal. A Valve eddig nem szólalt meg a súlyos hibák kapcsán, de mi nem hisszük, hogy a közeljövőben újabb lehetőséget adnának a FLASHPOINTnak, ami akár a teljes bedőlésüket is jelentheti majd.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!