Bejelentette a Valve a Majorökkel kapcsolatos terveit az elkövetkező évekre

Továbbra is évi két Majorrel készül a Valve 2022-től.

Lekopogjuk, de ha minden jól megy, akkor idén októberben visszatérnek a Major tornák! Jön a PGL Stockholm Major, ami bár egyre közelebb van, még mindig nem tudni, hogy lesz-e egyáltalán közönség a versenyen. Azt viszont már tudjuk, hogy mik a Valve tervei az elkövetkező két évre.

A napokban emailben tájékoztatták a különböző versenyszervezőket, miszerint továbbra is évi két Majorrel számolnak. 2022-ben és 2023-ban is két Major torna lenne, május és október környékén. A Valve már meg is nyitotta a jelentkezést a szervezők számára! A 2022-es Majorökre idén júniusig lehet jelentkezni és a rá következő hónapban elvileg be is jelentik majd, hogy kik lesznek azok szervezői, míg a 2023-as versenyekért idén novemberig lehet harcba szállni. A HLTV értesülései szerint, a Valve már azt is elárulta, hogy jövőre már minden régióban csak egy RMR verseny lesz, amik szervezésében és díjazásában persze besegítenek majd.
A legfontosabb kérdés mégis az, hogy az egyes szervezők milyen újdonságokkal házalnak majd a Valve-nak és, hogy végül kik nyerik meg a rendezés jogát? Az ESL/IEM egyértelmű választásnak tűnne, ahogy szinte az is biztos, hogy a szenvedő FLASHPOINT nem kapna Majort. A 2019-es StarLadder torna túlságosan is felejthető volt, a PGL most rendezi a 2021-es versenyt, a BLAST Major rendezési jogáért pedig sokan szurkolnak. 

Nyilván csak találgatni lehet, de meglepő lenne, ha a mély szakadékban kezdő, majd a csúcshoz egyre inkább közel kerülő BLAST nem kapna Majort. Izgatottan várjuk, hogy nyáron tényleg bejelenti-e majd a következő verseny szervezőjét a Valve.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!