Az Akuma potenciális csalása régebbre nyúlik vissza, mint gondolnánk

Már a Project X-es időkben is el voltak csalva a meccsek?

Finoman szólva is voltak bajok az idei első CIS RMR versenyen. Nem volt anti-cheat, nem volt szinte semmilyen ellenőrzése a játékosok meccs közbeni tevékenységének, aminek meg is lett az eredménye, az Akuma sokak szerint lecsalta az egész verseny, többek között a Na'Vi edzője, B1ad3 is kerek perec kijelentette, hogy szerinte csalt az Akuma.

Mi tagadás, a meccsről készül klippek között akad egy-két furcsaság és a videós összefoglaló is olyan jelenetekkel van tele, ami nem szokványos profi meccseken. Ettől függetlenül jelenleg nem lehet teljes magabiztossággal kijelenteni, hogy az Akuma csalt, a viharfelhők viszont egyre csak gyülekeznek az ukránok feje fölött.

A gyanús mérkőzések nem kerülték el az ESIC figyelmét sem, akik most elő is álltak bizonyítékokkal, amiket már át is adtak a Valve-nak. Ezek azonban nem az Akuma tényleges csalásáról szólnak, egyelőre bundázás ügyében nyomoznak. Az Akuma magja ugyanis korábban a Project X csapatát erősítette, ahol a CEO gyanúsan sokat fogadott a saját meccseikre. A bundázás tényéről több bizonyítékot is a Valve kezébe adtak, így most tőlük várható a következő lépés.

Az Akuma játékosok elhatárolódnak korábbi csapatuk vezetőjének ügyeitől, ami teljes mértékben érthető is, de ha bebizonyosodik a bundázás, akkor az már a játékosokat is érinti majd. Hiába takaróznak azzal, hogy nekik nincs közünk Oleksandr Shyshko tevékenységéhez, ha valóban meg voltak bundázva a Project X meccsek, akkor szinte biztos, hogy abban a játékosok is részt vettek. Onnantól pedig már nem hosszú az út az Akuma elcsalt mérkőzéseiig sem.

Egyelőre mindenki vár az ESIC és a Valve közös munkájának döntésére, de az biztos, hogy az Akuma karriere nem a legjobb keretek között indult így el, ha pedig bebizonyosodik csalásuk, akkor valószínűleg mind az öt játékos pályafutásának vége.

Az Akuma jelenlegi felállása:

  • Sergey "Sergiz" Atamanchuk
  • Alexandr "Psycho" Zlobin
  • Dmitriy "SENSEi" Shvorak
  • Sergiy "DemQQ" Demchenko
  • Evgeniy "j3kie" Sergachev

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!