Botrányba fulladt az idei első CIS RMR verseny!

Botrányba fulladt az idei első CIS RMR verseny!

Itt lenne az ideje, hogy a Valve a kezébe vegye a gyeplőt.

Lassan két éve várunk már egy Majorre és ha minden jól megy, ősszel, a stockholmi PGL torna formájában végre meg is kapjuk. A gond az, hogy a PGL legutóbbi Majore koránt sem volt tökéletes, de bízzunk benne, hogy azóta sokat fejlődtek. A hibák azonban már a kvázi selejtezők alatt előjöttek, igaz, ezekhez aligha van köze a PGL-nek, inkább a Valve szegénységi bizonyítva, hogy nem tartja kordában a versenyeket.

A dél-amerikai első RMR verseny mezőnye hemzsegett a csalóktól és ex-csalóktól, a FLASHPOINT berkein belül is sorozatosan jöttek a hibák és a megkérdőjelezhető döntések, arról nem is beszélve, hogy sokáig a Valve által előírt szabályokat sem tudták betartani.

Mindez azonban eltörpül a CIS RMR, az EPIC League CIS 2021 versenye mellett. Az első néhány nap után, gyakorlatilag futószalagon jöttek a rosszabbnál rosszabb hírek és pletykák, amik persze sokszor hamisak is lehetnek, de ha a résztvevő csapatok túlnyomó többsége és a szakma, a közösség nagyja is zúgolódik, akkor valami már tényleg nincs rendben.

Ahogy az s1mple bejegyzéséből is kiderült, a verseny alatt nem volt anti-cheat, a szervezők nem kértek be semmilyen felvételt a csapatok kommunikációjáról, nem voltak visszajátszások, nem volt delay a streameken és a legfontosabb információk sem jutottak el a csapatokhoz, például arról, hogy mikor és milyen keretek között kéne játszaniuk az 5-6. hely eldöntéséért.

Később az is kiderült, hogy több ex-csaló is volt a mezőnyben, a szervezőknek volt érdekeltségük bizonyos csapattulajdonban (valószínűleg az Akumáról van szó), sőt, az Akuma játékosai jó eséllyel lecsalták az egész versenyt. Teljes bizonyossággal persze nem lehet kijelenteni, de egy a semmiből jött, világverő csapat mindig furcsa és akkor még egy szó sem esett arról, hogy az Akuma játékosai minden szorult pillanatban maguk mellé figyeltek, mintha egy második monitoron, telefonon nézték volna a delay nélküli közvetítést, akár más hacket.

Áll a bál a CIS RMR körül, ami már csak azért is elszomorító mert az EPIC League mögött nem egy kis cég, nem egy kis csapat, hanem az az EPICENTER áll, ami már hosszú évek óta teszi le elénk a profi CS:GO versenyeket. A legnagyobb kérdés pedig az, hogy egy ennyi hibától szenvedő versenyen, egy kvázi végig csaló csapattal, miért nem reagál semmire a Valve?

Miért engedik ennyire szabadon a versenyeket? Miért nem csapnak végül oda az asztalra és teszik rendbe a dolgokat, szankcionálják a csalókat és veszik elejét az ilyen botrányoknak? Ha valami, akkor az ilyen igénytelen versenyek erősítik leginkább a konkurenciát, jelen esetben a VALORANTot.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!