Újabb két csapat búcsúzott a dél-amerikai első RMR versenytől csalás miatt

Újabb két csapat búcsúzott a dél-amerikai első RMR versenytől csalás miatt

Lassan nem marad tiszta csapat a dél-amerikai mezőnyben.

Nem igazán tudjuk egyelőre megmondani, hogy mi is megy a dél-amerikai csapatok között. Vagy nem tudták értelmezni a Valve legutóbbi szabályfrissítését vagy egyszerűen pont most derülnek ki szépen sorban a szabálytalanságok. Akárhogy is, a régi első RMR versenyétől már összesen 5 csapat búcsúzott csalás miatt.

A Valve bár kimondta, hogy újra játszhatnak bizonyos VAC banos játékosok a Majorökön és az RMR versenyeken is, ez elsősorban csak azokra érvényes, akik 5 évnél régebben szedték össze a banjukat. Ehhez képest, a dél-amerikai csapatokban sorra buknak ki a fiatal játékosok, akiknek jóval fiatalabb a banjuk, mégis elindultak az RMR pontokat érő CBCS Elit League első szezonjában.

Ahogy arról pár napja beszámoltunk, kevesebb, mint egy hét alatt három csapat hagyta el a verseny, mert mint kiderült, egyes játékosaiknak van korábbi VAC banos profiljuk. A DETONA, Keyd Stars, Bear eSports hármasához csatlakozott most az Isurus és a Jaguares ötöse is. Előbbi csapatban a 17 éves André "drop" Abreu vallotta be, hogy csalt korábban, utóbbi alakulatnál pedig a brazil Emerson "desh" Henrique-ről derült ki ugyanez.

16 csapat vágott neki a CBCS Elit League első szezonjának, pár nap leforgása alatt azonban annyi ex-csaló bukott le, hogy már csak 11 ötös van játékban. Kíváncsian várjuk, hogy lesz-e folytatása a történetnek vagy elkönyvelhetjük, hogy egyszerűen nem világították át eléggé játékosaikat a csapatok?

Töltsd ki az éves magyar e-sportkutatást és nyerj értékes ajándékot! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!