Battlefield játékok, legrosszabbaktól a legjobbakig

Battlefield játékok, legrosszabbaktól a legjobbakig

És neked melyik a kedvenc Battlefield játékod?

Maradjunk annyiban, hogy a DICE a Battlefield 1 óta nem villantott igazán nagyot. A Star Wars: Battlefront 2 bármennyire is remek játék ebben a pillanatban, az első éve katasztrofális volt és a BF V sem volt az igazi, sőt! Kifejezetten felejthető és felemás darabja volt a szériának, ami után most mindenki valami igazán kiemelkedőt vár. Az új rész, a Battlefield 2042 be is mutatkozott a napokban és a hype máris elindult. Őrülten pörgős és izgalmas videóval mutatta meg magát a játék, ami talán, de csak talán visszaállítja a Battlefield széria azon dicsőségét, ami rég megkopott már.

Ennek kapcsán összeszedtük most a legjobb és a sajnos kevésbé emlékezetes Battlefield játékokat is. A lista abszolút szubjektív és csak a fővonalba sorolható epizódokat tartalmazza, a kiegészítőket és az olyan mellékágakat, mint a BF Heroes, most kihagyjuk.

11. Battlefield Hardline

A Dead Space készítői egy személyhez közelibb, emberibb BF játékot készítenek, ugyan mi sülhet el balul? A helyzet az, hogy minden és sajnos így is lett. A Visceral Games utolsó játéka volt a 2015-ös Battlefield Hardline, ami az óriási háborúk helyett a hétköznapi rendőrökre helyzete a hangsúlyt. A gond csak az volt, hogy a srácok nem értettek annyira a Frostbite 3-mas motorhoz, ezért a játék csúnyább volt, mint a 2013-ban megjelent BF 4 és minden elemében alul is múlta azt. A sztori egy nagy nulla volt, nevetséges játékelemekkel, a multi pedig hamar unalomba fulladt. A BF rajongók zöme ezt a fő epizódot tekinti a legrosszabbnak mind közül.

10. Battlefield V

A BF V a széria legszebb darabja, csodálatos látványvilággal, pazar hangeffektekkel és szemet gyönyörködtető animációkkal. Ez önmagában még sem volt elég a győzelemhez, sőt, kifejezetten kevés volt. A singleplayer kampány borzasztó rövid és semmitmondó volt, a második világháborús téma pedig nem ütött akkorát, mint azt a fejlesztők előzetesen gondolták. A legnagyobb gond mégis az volt, hogy az előző részekhez képest csalódás volt a gunplay és az egész multiplayer egy sokkal könnyedebb, árkádosabb élményt kínált. Nem utolsó sorban pedig, az 1 évvel idősebb CoD: MW Remastered multija és a Warzone elnyomta a játékot.

9. Battlefield Vietnam

Emlékeztek még egyáltalán a Vietnamra? 2004-ben, önálló játékként jelent meg és bár hozott magával olyan újdonságokat, mint az enyhén aszimmetrikus multi meccsek, a jóval vezethetőbb járművek és a háborús filmekből ismert nyomasztó légkör, valahogy nem volt az igazi. Persze a BF Vietnam nem volt rossz játék, csak éppen nem ért fel az elvárásokhoz. Sokak szerint az sem segített rajta, hogy mindössze 29 évvel a vietnámi háború után jelent meg, ami talán még túl korai volt.

8. Battlefield 2142

A 2006-os BF 2142 egy remek játék volt, hamisítatlan Battlefield hangulat áradt minden percéből, remek újításokat hozott a multiplayer és a 64 fős csaták is epikusak voltak akkoriban. Még sem örvendett túlzottan nagy sikernek. Egyesek szerint nem volt eléggé sci-fi, mások szerint túlságosan is az volt. Meg kellett próbálni ezt a témát is, de alig másfél évvel a BF 2 után, sokkal inkább azt nyüstölték még a játékosok, mintsem a 2142-t.

7. Battlefield: Bad Company 2

Ami nem sikerült 2015-ben a Hardline-nak, az sikerült a Bad Company 2-nek jóval korábban, már 2010-ben. Egy merőben más, mégis ízig vérig Battlefield játék volt, ami egy sokkal személyesebb, sőt, poénosabb sztorit mesélt el. A Singleplayer kampány során egy A piszkos tizenkettő és Kelly Hősei szintű sztorit élhettünk át, a multi pedig gigászi és magával ragadó volt. Bár a pályák között volt néhány rosszabb darab, a Frostbite 1.5 jelentette nagyobb mértékű rombolhatóság mindent megmentett.

6. Battlefield 4

A BF4 bár remek játék volt, abba a hibába esett, mint oly sok folytatás. Nem tudta megugrani az elődje sikerét, egyszerűen nem volt benne sok újdonság a BF3-hoz képest, ami pedig volt, helló Levolution, az papíron jóval nagyobbat ütött, mint gyakorlatban. Inkább tűnt a játék egy drága DLC-nek, mintsem teljes értékű folytatásnak. Ettől független a BF4-et még ma is érdemes elővenni néhány órányi játékra.

5. Battlefield: Bad Company

Aki tudja, hogy mennyire jó volt a BC2, az pontosan tudja, hogy mennyire jó volt az első rész is. Bár így utólag visszatekintve nyilván nem volt annyira szép, és a multi sem volt még olyan kiforrott, de mégis csak ez volt az első Bad Company, fantasztikus karakterekkel, izgalmas sztorival és minden percében a képernyő elég szögező tűzharcokkal. Ha egy kérésünk lehetne, a 2042 után folytassák a BC szériát!

4. Battlefield 1

A Hardline után nagyon kellett egy kimagasló Battlefield játék és szerencsére a BF 1 ennek teljes mértékben meg is felelt. Az első világháború izgalmas és ritkán látott téma volt, remek gunplayel, kiváló fejlődési rendszerrel és végül,de nem utolsó sorban, egy tartalmas, izgalmas sztorival. Ha van BF játék, amit ma is érdemes játszani, a Battlefield 1 mindenképpen az, feltéve ha nem zavar a korszak és az, hogy a legmodernebb tankok helyett itt lovakkal tehetjük meg a legnagyobb távolságokat a hatalmas pályákon.

3. Battlefield 1942

Ezzel kezdődött minden, méghozzá 2002-ben. Az eredeti tervek szerint konzolra készült volna a játék, de mivel hamar a multiplayer lett a fő attrakció, a fejlesztők belátták, hogy ezt a játékot nem konzolokra kell elkészíteniük. A BF 1942 egycsapásra írt videojáték történelmet. Akkoriban szép grafikájával, izgalmas mérkőzéseivel, fegyverek tömkelegével, különböző karakterosztályokkal, csapatmunkára ösztönző játékmenettel és persze számtalan vezethető járművel, mindenki azonnal a szívébe zárta.

2. Battlefield 2

Ahogy a BF 4 esetében elmondtuk, hogy nem tudta megugrani az elődje színvonalát, úgy azt is el kell mondanunk, hogy a BF 2-nek ez sikerült. Gyakorlatilag mindent a négyzetre emelt az 1942-höz képest és a mai napig az egyik legjobb Battlefield játék, ami valaha készült. Még ma is fel tudunk idézni belőle meccseket, a klánozást, a csapatmunkát, ami itt tényleg hibátlanul tudott működni. Szinte tökéletes Battlefield játék volt.

1. Battlefield 3

És ha már tökéletes BF játék, sokak szemében ez a 3. rész. Akkoriban bőven a CoD uralta a modern háborús multik terepét, aztán jött a Battlefield 3 és minden megváltozott. Soha nem látott grafikával, taktikai mélységgel, átdolgozott karakterosztályokkal és óriási pályákkal robbant be. Egyszerűen nem tudunk rosszat mondani a BF 3-ról, csak sajnáljuk, hogy ma már egyre kevesebben vannak a szervereken.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



És neked melyik a kedvenc Battlefield játékod?

  • 11 %
  • 4 %
  • 7 %
  • 7 %
  • 0 %
  • 37 %
  • 15 %
  • 7 %
  • 0 %
  • 4 %
  • 7 %