Így áll most a BLAST verseny, ami akár Major is lehetne

Így áll most a BLAST verseny, ami akár Major is lehetne

Két biztos résztvevője már van a 2021-es BLAST Premier World Finalnek, 6 hely még kiadó.

2019 után nagy megújuláson mentek keresztül a BLAST versenyek. Az addigi, több sebből is vérző Pro Series után megszületett a BLAST Premier, ami megújult rendszerben kínált profi versenyeket a csapatoknak, 2021-ben pedig már a CS:GO világ egyik legmeghatározóbb versenysorozata.

Három fő részre bontható egy szezon, de azokon belül is egymástól jól elkülöníthető versenyek vannak. A három fő szakasz a BLAST Premier Spring, a BLAST Premier Fall és a BLAST Premier World Final. A tavaszi és az őszi szezon is három részre van osztva, mindig van Groups azaz Csoportkör, Showdown és Final. Értelemszerűen a tavaszi és őszi szezonok megkoronázásaként jön a World Final, ahová az adott év legjobb csapatai kapnak csak meghívást.

2021-ben a Heroic már biztosan ott lesz az 1 millió dollárt kínáló BLAST Premier World Final versenyen, ők az EPl 13. szezonjában aratott győzelmükkel vívták ki ezt a jogot, a Gambit pedig a tavaszi BLAST szezon bajnokaként kapott meghívást. Természetesen meghívást kap majd az őszi BLAST bajnok, az ESL Pro League 14. szezonjának győztese és a PGL Major legerősebb csapata is.
A maradék három helyet a BLAST Global Leaderboard alapján töltik fel a szervezők. Minden BLAST versenyen pontokat kapnak a csapatok, a három legjobbat pedig a World Finalre szóló meghívóval jutalmazzák. Jelenleg ez a három csapat a G2, a Na'Vi és a NiP, de sokan mások is harcban vannak még a meghívókért, az őszi szezonban pedig nagyot fordulhatnak még az erőviszonyok.
Összesen 8 csapat vág majd neki decemberben a 2021-es BLAST szezont lezáró versenynek, aminek színvonala máris egy Major tornáéval vetekszik. Éppen ezért várja sok rajongó az első BLAST Majort. A 2022-es tornák még nyitottak, könnyen lehet, hogy akkor valóban a BLAST rendezheti majd az egyiket, mi legalábbis nagyon bízunk benne.

VEGYÉL RÉSZT SZÜLETÉSNAPI JÁTÉKAINKON, ZAJLIK AZ 55 NAPOS NYEREMÉNYÖZÖN!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te örülnél egy BLAST Majornek?

  • 24 %
  • 60 %
  • 16 %