Fél év alatt, közel 2 milliárd forintos veszteséget könyvel David Beckham e-sport szervezete

Fél év alatt, közel 2 milliárd forintos veszteséget könyvel David Beckham e-sport szervezete

Öt nappal ezelőtt volt egy éves a Guild Esports.

Talán kevesen tudják, de a 2020 nyarán alapított brit Guild Esports részben a Real Madrid volt sztrájának, David Beckhamnek a tulajdona. Öt nappal ezelőtt ünnepelték első születésnapjukat és az ez idő alatt elért sikereiket FIFA-ban, Rocket League-ben, VALORANTban és Fortnite-ban. Most azonban sokkal szomorúbb hírek érkeztek felőlük.

Legyen szó sarki pékségből, utazási irodáról vagy akár egy e-sport szervezetről, új üzletet beindítani mindig kockázatos és mindig egy vagyonba kerül. Természetes, hogy csak évekkkel később termelnek nyereséget az "újoncok", feltéve ha kibírják addig és nem kapnak szívinfarktus mondjuk egy fél éves kimutatás átolvasása után.

Beckhamék például reméljük tisztában vannak a hosszú távú terveikkel és nem fordulnak vissza a számok láttán, amik most éppen azt mutatják, hogy a Guild Esports 6 hónap alatt 4.3 millió fontos (körülbelül 1.8 milliárd forint) vereséget könyvelhet el. Ez persze koránt sem annyira vészes, mint ahogy elsőre tűnik.

Fotó: dexerto.com

A Guild hirtelen és nagy lépésekkel indult el az e-sport piac útján, ami természetesen nem olcsó, ráadásul az elmúlt fél évben rengeteget fejlődtek, amihez szintén pénz kellett. Hála a remek vásárlásaiknak, játékosaik, csapataik egyre több szép eredményt érnek el, beléptek a Londoni Értéktőzsdére, folyamatosan növekszik az influenszer és kontentgyáros táboruk, nemrég pedig utánpótlás és e-sportoló nevelő programjukat is elindították.

"Az Akadémia nyitva áll mindenki számára, mindegy hogy teljesen kezdő vagy több éves tapasztalattal rendelkező játéákos vagy, akinek már csak az az egy bizonyos szintlépés hiányzik. Itt elsajátíthatod a sikerhez szükséges képességeket, módszereket, viselkedést és tudást. Azt, hogy miként bírkózz meg a nyomással, a stratégiák teljeskörű átlátását, a csapatmunkát." - írta bejegyzésében a Guild, az utánpótlás nevelő programjuk bejelentésekor.

A pénzt tehát sok minden viszi, rengeteg a kezdeti befektetés, ami csak évekkel később térülhet majd meg. Reméljük a Guild Esports eljut addig, és később már tényleg az egyik legmeghatározóbb brit e-sport szervezet lesznek, szerte a játékok között.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.