Új rekordot produkált a Team Fortress 2

A Valve közel 14 éves multiplayer FPS-e az idő múlásával ellentétesen egyre népszerűbb a játékosok körében.

A Team Fortress 2 talán túlzás nélkül már kultuszjátéknak is tekinthető az online játékok körében, ami most új rekordot állított fel. A Valve 2007-ben megjelent multiplayer játékával ugyanis több, mint 150 000 játékos játszott egyidőben múlt héten pénteken. A SteamDB statisztikái alapján ennyien soha korábban nem próbálták csendben hátba késelni, a heavy + medic kombóval aprítani, vagy egy soldier-rel az ellenfél vonalai mögé rohanva legyőzni az ellenfelet.

A játék saját korábbi rekordja még tavaly decemberben 147 360 egyidejű játékos volt, ezt most egy június 25-i 151 253-as létszámmal adta át a múltnak. Az viszont bizonytalan, hogy minek is köszönhető ez a népszerűségi „bumm”: a héten jelent meg egy új patch a játékhoz, ami által a 2021 nyári kozmetikai elemek elérhetővé váltak, valamint néhány új opció is a játékosok rendelkezésére áll, ami által a kirúgásszavazásokat és egyéb adminisztratív teendőket is könnyebben tudnak végrehajtani.
Nincs a játékosok között se egyetértés, hogy pontosan mi is zajlik most a Team Fortress 2 körül. Többen ugyanis úgy tapasztalják, hogy meglepő módon egyáltalán nincsenek botok egyik online csapatmérkőzésükön sem, míg mások biztosak benne, hogy ez a magasabb játékosszám egyértelműen annak köszönhető, hogy a különböző botok programozói rájöttek arra, hogyan játsszák ki a legutóbbi patchben hozzáadott, botok kitiltására készült rendszert. Talán a legkézenfekvőbb magyarázat, hogy sok az olyan játékos, aki akár évek óta a közelébe se nézett a játéknak, kíváncsiságból megnézte, miben változott a TF2 a legutóbbi frissítéssel.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!