Az egyik dél-koreai sztár e-sportoló a magyar DEAC csapatához igazolt

Az egyik dél-koreai sztár e-sportoló a magyar DEAC csapatához igazolt

A Debreceni Egyetem e-sport szakosztálya nagy átigazolást jelentett be a napokban. Nem más segíti az együttest a következő időszakban, mint Geun Yeong Kim.

Kim egy Tekken játékos, de nem is akármilyen, hiszen jelenleg Kelet-Európa elsőszámú e-sportolója ebben a játékban. A történethez hozzátartozik, hogy ő az első Európai Unión kívüli játékos, aki magyar csapathoz igazolt. A Fran néven játszó játékos múltja a verekedős játékkal egészen 2010-ig nyúlik vissza, ekkor kezdett bele tudatosan és komolyabban a gyakorlásba. Az áttörésre viszont egész sokat kellett várnia, legelső nagy sikere 2019-ben jött össze, akkor DRAGONS CUP TWT DOJO dél-koreai verseny ötödik helyét csípte meg. Érdekesség, hogy még ebben az évben felvételt nyert a Debreceni Egyetemre, viszont a költözés miatt nem folytathatta úgy a pályafutását, ahogyan azt szerette volna. Nem volt egyszerű számára beszerezni a legjobb felszereléseket, például arcade stick, így a felkészülése is csorbát szenvedett. Viszont miután minden megoldódott szárnyra kapott, és jobban ment neki a játék, mint valaha. Idén már jöttek is az eredmények, az ICFC EU SEASON 2 és a Tekken Mastery tornát megnyerte, és második lett a Red Bull Gaming Spher elnevezésű versenyen, valamint jelenleg ő áll az élen a a Tekken Online Challenge 2021 kelet-európai régiójában.

Emellett Fran a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karának a tanulója, e-sportolói szerződése viszont csak 2 hónapra szól első körben, majd szeptembertől újra tárgyalóasztalhoz ülnek a felek, hogy a folytatásról egyeztessenek. És hogy mennyit is számít ez hazánknak? Horváth Gyula, a DEAC-Hackers Fighting Games részlegvezetője alig hitte el, hogy ilyen szerencse hullott az ölükbe.

“Amikor megkaptam az emailt, hogy Fran csatlakozna a DEAC-hoz, először azt hittem, csak szórakoznak velem. Kiderült, minden igaz. Azonnal felvettem vele a kapcsolatot. Reakcióideje elképesztő, és mivel viszonylag új az európai Tekken világában, sokan nem felkészültek a koreai stílusra, amit képvisel, és ez nagyon az előnyére válhat.”

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!