Guilty Gear -Strive- teszt - A kezdőbarát GG játék

Guilty Gear -Strive- teszt - A kezdőbarát GG játék

Az Arc System Works új verekedős játéka már megtalálható a boltok polcain, mi is kipróbáltuk.

Megmondom őszintén, kicsit zöldfülüként állta neki ennek a tesztnek, ugyanis a Guilty Gear szériáról bár hallottam már, nem volt még egy játék sem a kezemben, így a munka a korábbi részekkel való megismerkedéssel kezdődött.

Az Arc System Works egyébként tekintélyes múltra visszatekintő játéka nem tartozik a legismertebb verekedős játékok közé, azt nem lehet mondani, hogy egy szűk réteget érdekel, mert nem így van, de a szinte mindenkinek ismerősen csengő Mortal Kombattól elmarad. Talán ezért sem volt hozzá szerencsém egészen mostanáig.

Mint említettem elég jelentős múltra tekint már vissza a sorozat, több teljesértékű rész és spinoff látott már napvilágot, de vajon mit nyújt nekünk a legújabb epizód, a Guilty Gear Strive?

Első élmények, újítások

A GG széria sajátossága, hogy az esetek nagy részében ugyanazokkal a karakterekkel jelennek meg a játékok, ami itt sincs másként. Összesen 15 karakter közül választhatunk, amiből mindössze 2 számít ténylegesen új játszhatónak. Nagoriyuki egy vámpír szamuráj, míg Giovanna az Egyesült Államok elnökét védő speciális osztag tagja, a harcban pedig mindig ott van vele hű társa, Rei, a szellemfarkas. 

A legelső mérkőzésem egy küzdelem volt a gép ellen, amire automatikusan invitált meg a játék, ugyanis még a sztorimódhoz, illetve az online játékhoz szükséges fájlok telepítése zajlott. Már itt elkapja az embert a játék egyedi hangulata; a mesés grafika és a látványos animációk különösképpen gondoskodnak erről. És egyúttal a legelső harcnál szembejön az is, hogy az irányítás azért eltér kissé azoktól a verekedős játékoktól amikkel eddig játszottam, sőt sokat alakítottak rajta korábbi GG részekhez képest is.

Összességében a -Strive- harcrendszere kevésbé összetett, bár még mindig elég mély ahhoz, hogy el lehessen veszni benne. Minden karakter esetében hosszú percekig lehet memorizálni a képességeket, kombókat, aztán meg gyakorolni, hogy összejöjjenek. Ezenfelül, ami még jelentős újítás, hogy új pályarészekre is átpüfölhetjük az ellenfelünket. A mechanika egyáltalán nem új, a GG játékokban viszont most bukkan fel először, és egy kellemes fűszerezést ad a falhoz szorított jeleneteknek.

Játékmódok, lehetőségek

A GG -Strive- ezen része egyáltalán nem lett túl misztifikálva, választhatunk az Offline módok közül, ahol a géppel küzdhetünk meg többféle stílusban, vagy egy barátunk ellen állhatunk ki, illetve dönthetünk az Online funkciók mellett is, ez esetben az internet végtelen sztrádáján, és a játék saját lobbyjában hívhatunk ki ellenfeleket játszani. Ez a része egészen ötletes, egy digitális, 2D-s közösségi teret hoztak létre, amiben lehet futkározni a saját avatarunkkal.

Végül pedig ott van a harmadik opció, a sztorimód, ami inkább egy egész estés film, mint tényleg játék, ugyanis animációs videókon keresztül ismerhetjük meg a történet részleteit, amibe túl sok beleszólásunk nincsen. Ennek is megvan a maga varázsa, bár én jobban örültem volna néhány olyan jelenetnek, amiben én is tehetek a jó ügyért. Azt viszont érdemes megemlíteni, hogy helyeztek el benne bizonyos szakaszok után mentési funkciót a fejlesztők, így ha tudod, hogy nem fogod egybe letolni, félbehagyhatod.

De...

Bár a játék izgalmas, a sztori érdekes, a karakterek alapvetően fantáziadúsak, és technikai fronton se voltak problémáim, nem találkoztam banális bugokkal, azért a játék üzletpolitikája mellett nem tudok elmenni szó nélkül. A Guilty Gear -Strive- a maga 60 eurós árával nem egy olcsó játék, az ilyen összegekért futó címek rendszerint hosszú időre kínálnak további ingyenes tartalmakat, és bár a GG széria ezen darabja is fog kapni új karaktereket a jövőben, ezek csak a Season Pass 1, illetve a Deluxe Edition tulajdonosainak (mely eleve tartalmazza a Season Pass 1-et) lesznek elérhetőek. Lehet, én vagyok a maradi, de ez a fajta üzletimodell nekem továbbra sem szimpatikus.

Ettől függetlenül a Guilty Gear -Strive- egy remek játék, ami kiváló szórakozást jelent majd a széria szerelmeseinek, és az egyszerűsített harcrendszere miatt jó belépő lehet a laikusabb játékosoknak is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!