Na'Vi: Elképzelhető, hogy flamie visszatér még

Az IEM Köln alkalmával tudtunk a Na'Vi csapatával beszélgetni.

A Renegades csapata amekkora csodát is tett az OG ellen, pontosan akkorát szerettek volna a Na'Vi ellen is. A nemrégiben Gambitet verő s1mple-ék azonban nem engedtek neki, ha csak 2-1-essel is, de győzelemmel kezdtek az IEM Kölnön, céljaik szerint pedig egészen a döntőig mennek majd, ahol s1mple, saját elmondása szerint, legszívesebben a Gambittel csapna össze újra.

Még a Renegades elleni meccsük előtt, lehetőségünk volt részt venni egy csoportos beszélgetésben, online kifaggatni a csapatot mindenről. Flamie helyzetéről, nagy riválisukról, a Gambitről és persze az előttük álló versenyről is.

Ez az event LAN lesz, ami azt jelenti, hogy bootcampelnetek kell. Kinek van a legidegesítőbb szokása közületek? Van valakinek bármilyen rituáléja a nagyobb meccsek elött?

b1ad3: "Nem hinném, hogy volna bármi ilyesmink."

electronic: "Mert már nem emlékszel ezekre B1ad3, régen volt az utolsó lan. Nem emlékszel, hogy régebben mindig Boombl4-csal énekeltünk orosz népdalokat, hogy lenyugtassuk magunkat?"

Mit gondoltok, van egy olyan kor, ami után már nem lehet versenyszerűen, a legmagasabb szinten e-sportolni?

s1mple: "Mindenki elfoglaltabbá válik az idő előrehaladtával, sok dolga van amit csinálnia kell, családi biznisz, stb. Akkor már nem fér bele a játékkal ennyit foglalkozni, ezért vonulnak sokan vissza. Én nem mondanám, hogy a kor számítana leginkább, nem hiszem, hogy 31-32-33 évesen kell kötelezően visszavonulnod, egyszerűen csak van, amikor már nincs időd erre."

A Gambit talán az egyik legjobb dolog, ami történhetett veletek, pushol, motivál titeket. Mit gondoltok erről?

b1ad3: "Igen, valahol ez igaz, de igazából minden top teammel megtörténik ez, ha van rivalizálás akkor egymást tolják előre, ez egy természetes folyamat. Ha nem a Gambit, akkor lesz más. A Gambit ugyanakkor még mindig egy nagyon fiatal csapat, idővel még jobb lesz ellenük játszani. Amire kíváncsi leszek, az az, hogy a Gambit hogyan lesz képes helytállni LAN-on, hiszen sokuknak ez lesz az első LAN versenye."

S1mple, 21 éves vagy. Amióta itt vagy, azóta voltál a Na'Vi-val lent is és fent is. Mit gondolsz, most jobbak vagytok mint valaha?

s1mple: "Sok hibánk volt, de ezeken dolgoztunk és segítettük egymást, mindig is próbáltuk ezeket kijavítani. Ami sokszor problémát okoz, hogy mi nem tudunk úgy gyakorolni, mint például a Gambit. Egy kazah, 4 orosz, simán Moszkvából bootcampelnek mindig, ami nagyon sokban segíti a fejlődésüket. Nekünk teljesen más a helyzetünk. A járvány, illetve a politikai helyzet miatt, az orosz ukrán kapcsolat nem jó, emiatt sokat nem tudunk együtt gyakorolni, pedig a bootcamppel nagyon jól lehet fejlődni."

Mit gondolsz, B1T mennyiben segített hozzá titeket a jelenlegi teljesítményetekhez?

s1mple: "Bitnek nagyon jó aimja van, akárcsak flamienek volt, de motiváltabb egy kicsit és ez sokat számít."

Flamie visszatérhet még a csapatba?

b1ad3: "Jelenleg nincs hat emberes felállásunk, viszont azt gondolom hogy azok a csapatok, akik hat emberrel játszanak több lehetőség előtt állnak. Meglátjuk mit hoz a jövő és mennyi időnk lesz erre. Jelenleg ezt nem tudjuk megmondani, de elképzelhető, hogy flamie visszatér még.

Mi a helyzet a többi CIS csapattal, figyelitek őket?

b1ad3: "Mindenkinek van LAN tapasztalata, de talán Gambit lehet a legérdekesebb ezen a tornán, mert nekik van a legkevesebb. Nagyon érdekes lehet lesz azt látni, hogy a zajzáró fejhallgatók mennyire nehezíthetik majd a játékukat. Az elején még szállodából játszanak, a saját felszereléseikkel, itt még nem lesz baj, amire én kíváncsi leszek, hogy hogyan fognak alkalmazkodni azután."

Milyen volt amikor átálltatok zeus-ról Boombl4-ra? Volt bármilyen nehézség, viszály a csapaton belül?

Boombl4: "Igazából zeus után minden megváltozott. Én jobban fókuszáltam arra, hogy hogyan játszunk alapot és, hogy alap executokat hogyan játszunk meg. Mostanában már különböző helyzetekre való reakciókat próbálunk beépíteni, amit akkor nem csináltunk. Én erre fektetek nagyobb hangsúlyt."

s1mple: "Ez nem csak IGL-en múlik, nagyon sokat számít az edző munkája is, és nagyon sokat számít, hogy hogyan készülünk fel. Számít, hogy miket hogyan értenek meg az irányítók az adott edzőktől. Amikor az IGL és az edző jól tudnak együtt dolgozni, akkor tud egy csapat nagyon jól működni. B1ad3 és boombl4 munkája valahogy együtt jobban működött, mint anno Kane és zeus esetében. Kane inkább a matekra ment rá, zeusnak pedig jó érzései voltak a játékkal kapcsolatban. Amikor volt motivációja és érezte a játékot az összes irányítónál jobb volt. Zeusnál sokszor a motiváció volt a probléma, akárcsak flamienél."

S1mple, kik szerinted most a legjobb Rifler-ek, illetve kiknek van a legjobb aimjuk a játékban?

s1mple: "Hobbit talán az egyik legjobb pisztolyos, aki valaha láttam. Ax1Le nagyon jó rifle-er, ha nem az egyik legjobb, ZywOo pedig talán a legjobb AWP-s, de nehéz megmondani, mert nagyon rég játszottunk velük."

A Na'Vi-val folytatott beszélgetés azonban ennyivel még nem ért véget. Ha kíváncsiak vagytok a második felére, tartsatok velünk holnap is, keressétek majd cikkeink között a folytatást.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!