Kifut a Valve az időből, elköltözhet a CS:GO Major is

Kifut a Valve az időből, elköltözhet a CS:GO Major is

Csak, hogy idén se legyen egyszerű CS:GO Majort szervezni.

Azt hinnék, hogy Svédországban élen jár az e-sport, de sajnos nem így van. Az ország kormánya és a Svéd Sport Szövetség is az ellen szavazott néhány hete, hogy az e-sportot ne tartsák számon hivatalos sportágként. Ez pedig most sokkal nagyobb hatással van a versenyekre, mint valaha.

Ha ugyanis Svédországban nem sport az e-sport, akkor elit sportesemény besorolást sem kaphatnak ott a versenyek, a játékosok és az adott esemény teljes stábja számára pedig kvázi lehetetlenné teszik az odautazást, hiszen a koronavírus miatti szigorítások még mindig nagyon sok helyen vannak életben, például Svédországban is.

Ez most leginkább az őszi DotA2 TI-t és persze a PGL CS:GO Majort érinti, hiszen mindkettő Stockholmban kapott volna helyett. A DotA2 legnagyobb verseny már át is költözött, Svédország helyett Romániában tarják azt meg.

És több, mint valószínű, hogy ez a sors vár a CS:GO Majorre is. Egy svéd lap, az expressen.se számára megerősítette a PGL, hogy mindeddig vártak valami előrelépést az ügyben és pár napjuk még van is a várakozásra, de nem több. Kezdenek kifogyni az időből, márpedig ha a svéd vezetés nem teszi lehetővé a Majort, akkor azt is el kell költöztetniük. Hogy milyen tervei vannak, arról nem beszéltek, de napokon belül megjöhet a hivatalos bejelentés is a PGL Majorrel kapcsolatban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!