IEM Köln: Kezdődnek a negyeddöntők!

Szerinted kik jutna ma tovább az elődöntőkbe?

Van az a mém, amikor egy pár ül a TV előtt, a Titanicot nézik, egyedül a hölgy zokog és közben azon gondolkodik, hogy a férfiaknak vannak-e egyáltalán érzelmeik. A mi válaszunk erre most az IEM Köln lenne, ami már-már könnyeket csal a szemünkbe, hiszen másfél évnyi online verseny után végre visszahozta a LAN-t a köztudatba és végre minden egyes meccs izgalmas, minden egyes meccsen látunk olyan megmozdulásokat, amiket másfél éve nem.

4 üres napja volt a csapatoknak a héten, amit pihenéssel és persze gyakorlással tölthettek, hiszen ma már kezdődik a rájátszás. Délután és este is a negyeddöntőkön szurkolhatunk majd, ahol nem is egy meglepetés csapat van, gyakorlatilag mind a négy negyeddöntőst máshová tettük volna.

Furcsa persze az Astralist meglepetés csapatnak nevezni, de tekintve az elmúlt 6-7 hónap eredményeit, a dánok eddigi LAN szereplése valóságos csoda. Akár csak a VP vagy a FaZe játéka, akik újabban szintén nagy hullámvölgybe kerültek, de LAN-on mintha kicserélték volna őket. Különösen a FaZe-t, hiszen karriganék már a HLTV top 30-ból is kiestek az IEM Köln előtt, most viszont a verseny legjobbjai között vannak és olyan csapatokat vertek már, mint a Spirit, a Heroic vagy a Vitality.

A Gambit pedig azért meglepetés, mert egyelőre csak a negyeddöntőkben vannak. Sokan arra számítottak, hogy LAN-on már a csoportkört sem élik túl, de ennyire azért nem rossz a helyzetük. Valóban idegen számukra a környezet, ez látszik a játékukon is, de a rájátszásba viszonylag simán jutottak be, innen pedig még bőven megnyerhetik ezt a versenyt is.

A legjobban eddig a Na'Vi és a G2 teljesített, ők már az elődöntőkben vannak és a legtöbben azt várják, hogy ők ketten játszák majd a döntőt is. A G2-nak erre nagy esélye van, az Astralis és a VP sem tűnik nagy falatnak számukra, a Na'Vi-nak azonban fel kell még készülnie arra, hogy adott esettben akár a Gambiten is túl kell jutniuk, ha döntőzni akarnak.

Az IEM Köln mai menetrendje és a verseny ágrajza:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!