Mégsem Máltán tartják az ESL Pro League-et

Szeptemberig biztosan nem tart LAN-t az ESL, miután a koronavírus-járvány hatására online térbe kell terelniük a következő bajnokságukat.

Az ESL Pro League 14. szezonja a tervek ellenére mégsem LAN körülmények között lesz – jelentette be a szervező. A bajnokságot Máltán tartották volna, amennyiben a koronavírus-járványhoz köthető utazási korlátozások ezt megengedték volna. A játékosok a bejelentés alapján az online érában megszokott körülmények között, azaz otthonról vagy szervezeteik irodáiból játszanak majd, Európában. A ligában ezúttal is 24 csapat vehet részt, augusztus közepétől szeptember közepéig. A csapatok egyik fele a Louvre-egyezmény révén kap meghívást, a másik fele kvalifikációkon, regionális tornákon és az ESL ranglistáján keresztül nyeri el helyét.

Az IEM Kölnhöz képest megváltozott körülményekkel, vagyis az Európa szerte romló fertőzési adatokkal, valamint a kormányok támogatásának hiányával magyarázta döntését az ESL. Azonban a pandémiától függetlenül a jövőben esélyes, hogy a jelenlegi kényszerhelyzethez hasonló online-offline hibrid stratégiát alkalmazhat majd a szervező, mert versenyképesebb üzleti szempontból az alacsonyabb költségek miatt.

Ezt támasztja alá a Tomi Kovanen által közzétett dokumentum is, melyben Maria Redin, az ESL-t birtokló Modern Times Group ügyvezető-igazgatója azt írja, „remélem folytatódik az online formátum a világ helyreállása után is”. Bár fontosnak tartja a fizikai eseményekhez való visszatérést, melynek okait aligha kell magyarázni, de ezt kiegészíti azzal, hogy a kettő kombinációjában a korábbinál is többre lehetnek képesek, és sokat tanultak az online érából, ami felhasználható lehet a cég pandémia utáni növekedésében.

Az ESL bejelentéséből az is kiderül, hogy egyelőre két offline versenyt terveznek idén, melyeket a Pro League-gel kapcsolatos döntésük nem érint. Az IEM Fall szeptember 28-tól október 10-ig lehet valahol Európában, illetve az IEM Winter december 2-12-ig egy egyelőre be nem jelentett ázsiai helyszínen lehet.

Az ESL Pro League 14. szezonját természetesen élőben, magyar nyelven követhetitek majd az Esport1TV-n.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!