Hirdetés

HLTV ranglista: Kevesen érdemelték ki a nyugodt nyaralást Kölnben

A Na’Vi-é lett az első hely, de kiélezett harcok következhetnek a több csapat számára is kiábrándító kölni szereplést követően.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

Scheff Konyhája

Scheff Konyhája: Escape from Tarkov

Hirdetés

Az év első LAN-ja a Na’Vi győzelmével ért véget, ami nem csak egy hőn áhított trófeával jutalmazta az ukrán-orosz gárdát, hanem a HLTV ranglista első helyével is. A szervezet negyedjére ért fel a csúcsra története során, ezúttal a regionális riválisukat, a Gambitet letaszítva a trónról. Bár egyértelműen nafany és társai 2021 első felének győztesei, miután több értékes, de online kupát is begyűjtöttek 14 hetes menetelésük során, afelől nem volt kétség senkiben, hogy egy kiemelkedő LAN-eredmény többet fog érni ezeknél.

A két CIS-óriás mögött a G2, az Astralis és a Virtus.pro sorakozik a top 5-ben, utóbbi két csapat 6, illetve 4 helyet ugrott előre a ranglistán a kölni produkciójukat követően. A G2 helye bár nem változott, pontokban azért jelentősen eltávolodott a közvetlen kihívóitól, hála a kölni döntős szereplésnek. Amennyiben fenntartják a formájukat, úgy komolyan pályázhatnak ősztől a dobogó felső fokára is, de már annyi különböző G2 felállást láttunk elhasalni ezen a ponton korábban, hogy biztosak semmiképp sem lehetünk a sikerük folytatásában.

A legnagyobb ugrást a FaZe könyvelhette el, karrigan gárdájának első LAN-ja 11 helyet ért, ezzel a hatodik helyre zárkóztak fel. A többi top 10-es kölni résztvevő, mint a Heroic (a szezon tavaszi felének egyik legizgalmasabb csapata), a BIG, a NiP, a Vitality és a mousesports hátrébb csúsztak pár helyet a vártnál korábbi kiesésüknek köszönhetően, ropzék már ki is estek a legjobb tízes közül. Hozzájuk hasonlóan leszerepelt az eddig is csak a top 20-ban szereplő Complexity, a Furia és az OG is, akik szintén értékes helyeket veszítettek. Viszont a Spirit és a Liquid hullámzó teljesítménye után Köln párhelyes javulást eredményezett, előbbi csupán 1, utóbbi 11 pontra van attól, hogy megelőzze a mouzt, azonban a nyári szünet miatt még egy ideig nem dőlhet el ez a csata a 11. helyért.

Hirdetés
Hirdetés