Úgy tűnik az új New World MMO játék kicsinálja az RTX 3090 kártyákat

Úgy tűnik az új New World MMO játék kicsinálja az RTX 3090 kártyákat

Ha esetleg valaki ilyen VGA-t birtokol, az nem biztos, hogy jól teszi, ha nekivág az új New World MMO-nak.

Jó néhány oldalon tűnnek fel az újabbnál újabb bejegyzések egy különös esetről, miszerint a GeForce RTX 3090-es videókártyáknak nagyon nem ízlik az Amazon új alkotása, a New World. A zárt béta még csak alig pörög tegnap óta, de már most felhívta magára a figyelmet a játékos közösségen belül. Kiderült ugyanis, hogy az itthon 800 ezer és 1 millió forint körüli áron mozgó kártyákat hazavágja ez az új program, de egyelőre csak kapizsgálni lehet miért és hogyan. Nem csak az ára miatt lehet borzasztóan szomorú egy ilyen VGA elvesztése, de a pótlása sem a legegyszerűbb manapság.

Mindenesetre egyre többen tesznek bejegyzést Redditen, Twitteren és az EVGA fórumain, hogy 15-30 percnyi játék a New Worldben és a hardver végérvényesen megadja magát. Egészen elképesztő ez az eset, hiszen egy szoftvernek nem szabadna kinyírnia egy hardvert, pláne úgy, hogy ezekbe az eszközökbe igyekeznek olyan védelmi rendszereket beépíteni, melyek megakadályozzák a túlmelegedést, az órajel túlpörgését vagy, hogy több energiát szipkázzon el a hálózatból, mint amennyit képes kezelni. A másik dolog viszont, hogy manapság nem könnyű a sok-sok különböző rendszerre játékot fejleszteni, ezáltal nem is tudják rendesen letesztelni házon belül a fejlesztők a saját alkotásukat. Ilyenkor jön a képbe a rajongótábor, akik rávetik magukat és rengeteg órát beleölve folyamatosan visszajelzéseket küldenek nekik, amivel nagyban segítik a munkájukat. Viszont erre még nem nagyon volt példa, hogy top videókártyákat faljon fel egy program, és a legfurább az egészben, hogy az RTX 3090-en kívül más hardvereknél nem jelentkeztek ehhez hasonló gondok.

Egyelőre annyit lehet csak tudni, hogy a játék túlmelegíti a GPU-kat. Úgy tűnik, hogy a menüben nincs korlátozva a képkockasebesség, és a grafikus kártya egyszerűen túlpörgeti magát, mivel túl sok energiát vesz fel VRM-en keresztül, és megsüti magát. Sem a videókártya gyártók, sem a fejlesztők nem reagáltak még a dologra, ezért amíg ez nem történik meg, RTX 3090-es videókártyával nem érdemes elindítani a New World-öt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép forrása: thegamer.com/amazon-new-word-gladd-rtx-3090/

Kövess Minket!