Közel 200 000 játékost vonzott be a New World zárt bétája

Közel 200 000 játékost vonzott be a New World zárt bétája

Az Amazon Games nyílt világú MMO-ja már a bétával sok játékost tudhat magának mind a virtuális világban, mind pedig Twitchen.

Régen volt már az ideje, hogy az MMO játékok rajongói egy új, nagyobb játék megjelenésének örülhettek - ez azonban most nyáron megváltozik. Az Amazon jelenleg még zárt bétában elérhető címe ugyanis már a játék ezen szakaszában igen szép számokkal büszkélkedhet, több, mint 190 000 játékossal rendelkezett a New World.

A SteamDB információi szerint július 20-án este egy időben 190 811 játékos gépén futott a New World. Bár figyelembe kell venni, hogy ez volt a zárt béta érdemben első napja, tegnap este sem maradt el sokkal az egyidejű játékosszám ettől, 188 ezer játékos indította el tegnap este is a játékot. Ezek a számok pedig bőven elegek voltak ahhoz, hogy a negyedik legjátszottabb játék legyen Steamen, többek között megelőzve a Grand Theft Auto V-öt, vagy az Apex Legendset. A játék ráadásul a Twitch-nézők szimpátiáját is elnyerte, több mint 300 000 nézővel a második legnézettebb volt a platformon.

Ezeket a számokat azért érdemes óvatosan kezelni. A zárt bétához ugyanis csak azok kaphattak hozzáférést, akik korábban előrendelték a játékot, de tekintve, hogy Steamen külön van listázva a New World bétája, illetve a véglegesen megjelenő játék, előfordulhat hogy több előrendelő is visszakérte a vételárat, pusztán azért, hogy hozzáférjenek a bétához. Mindenesetre kíváncsian várjuk, milyen számokat fog még produkálni a játék az augusztus 31-i megjelenése után.

A zárt béta augusztus 2-ig tart.

Amazon: Nem a játék a felelős

Mindeközben olyan beszámolók is napvilágot láttak, hogy azok a játékosok, akik Nvidia GeForce RTX 3090-es videokártyával vágtak bele a New World világába, rövid idő (15-30 perc) után azt tapasztalhatták, hogy a kártya végérvényesen megadja magát. Az egyre növekvő Reddit- és Twitter-bejegyzések után az Amazon is kénytelen volt megszólalni, akik határozottan leszögezték: nem a New World a felelős a kártyák hibáiért.

"Több százezren játszottatok tegnap a New World zárt bétájával, és együtt összesen több millió órán át. Kaptunk azonban néhány bejelentést erős videokártyával rendelkező játékosoktól, hogy a New World játszása során tönkremegy a hardver. A New World a standard DirectX-et használja, amit a Windows API biztosít neki. Azonban nem találtunk semmilyen összefüggést a problémák és a 3090-ek között sem a béta, sem pedig a több hónapnyi alfa tesztelés során" - áll az Amazon közleményében.

A tagadás ellenére azonban úgy néz ki, mégis cselekvésre határozta el magát a fejlesztőcég. Egy olyan frissítés érkezik a játékhoz, amely limitálja a főmenüben az FPS-számot. Azon játékosoknak, akik problémákat tapasztalnak, a következőt javasolta az Amazon:

"A probléma a driverekkel, illetve az FPS-limitálóval lehet. Érdemes a maximum FPS-t 60-ra állítani, valamint a driver beállításokat alapértelmezettre állítani."

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!