Úgy tűnik megmenekült a svédországi PGL CS:GO Major

Úgy tűnik megmenekült a svédországi PGL CS:GO Major

Lekopogjuk, de a svéd hírek már arról szólnak, hogy Stockholmban marad a CS:GO Major.

Jó ideje tart már a huzavona a PGL Major körül, amit eredetileg Stockholmban, a 16 ezer ember befogadására képes Avicii Arénában tartottak volna, ám a koronavírus és a svéd kormány mindent átírt. Legalábbis az utóbbi hetekben úgy tűnt.

Egyrészt az országba még mindig nem lehetett csak úgy beutazni, a koronavírus okozta szabályozások még mindig életben vannak, így hacsak nem kap a Major kiemelt sportesemény címet, a csapatok és a stáb sem tudott volna beutazni az országba. Ennek a levét a DotA 2 TI már megitta, azt a versenyt már áthelyezték Romániába.

Bár hivatalos megerősítés még nem érkezett, de úgy tűnik a CS:GO Major elkerüli a TI sorsát. Egy svéd lap, a fragbite.se értesülései szerint a hosszas tárgyalások után engedett a kormány és szabaddá tette a beutazást, legalábbis a profik számára. Arról nem szólnak a hírek, hogy ez vonatkozik-e a stábtagokra, ahogy azt sem tudni, hogy a több ezres közönség elutazhat-e majd a helyszínre.

Kezdésnek azonban nem rossz, hiszen ezen információk alapján az ország vezetése mégis nyitott az e-sport felé és szívesen látnák a Majort hazájukban. Reméljük rövidesen a PGL is megerősíti a hírt és nem kell az utolsó pillanatban mozgatniuk a Majort.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

a borítóhoz használt kép forrása: twitter.com/pglesports

Kövess Minket!