Stockholm polgármestere nyílt levélben állt ki a CS:GO és az e-sport mellett

Stockholm polgármestere nyílt levélben állt ki a CS:GO és az e-sport mellett

Mi lesz veled CS:GO Major?

Pár napja számoltunk be nektek arról, hogy a DotA2 TI után a CS:GO Major is veszélybe került. A Valve már költöztetni kényszerült DotA2 eseményét és eddig minden jel afelé mutat, hogy a Major torna sem ússza meg, hiába szeretnék az Svédországban, Stockholmban megtartani.

Röviden és tömören, Svédországban, meglehetősen váratlanul, arra szavaztak, hogy az e-sportot nem tartják számon a hagyományos értelemben vett sportok között. Ez egyrészt óriási visszalépés az e-sport számára, másrészt pedig a koronavírus járvány miatt a stábtagok és a csapatok nem tudnának beutazni az országba. Kiemelt sportesemény címre van szüksége a Majornek ahhoz, hogy a városban maradhasson és, hogy egyáltalán megvalósulhasson.

A közösség, a játékosok és a csapatok persze mind kiáltak az ügy mellett, akárcsak Stockholm polgármestere, Anna König Jerlmyr. Nyílt levelet intézett Amanda Lind, kulturális és demokrácia-miniszternek, valamint Mikael Damberg, belügyminiszternek. Ebben kiáll az e-sport és a CS:GO mellett, politikus társait pedig arra bíztatja, hogy ne kövessenek el még egy hibát és ne hagyják Svédország számára elveszni a CS:GO Majort.

"A kormány úgy tűnik újra elköveti azt a hibát, amit már elkövettek pár hete, amikor hagyták elveszni a világ egyik legnagyobb e-sport versenyét, a DotA2 TI-t. A CS:GO Major esetében, a történelem megismétli önmagát." - írja levelében Anna König Jerlmyr.

A polgármester külön kiemeli, hogy Stockholm és vonzáskörzetében már több, mint 70%-os a koronavírus elleni átoltottság, a Major pedig olyan kiemelkedő hatással lenne a város és az ország turizmusára, amilyenre pont most, a járvány okozta nehézségek után lenne a legnagyobb szükségük.

Egyelőre nem tudni, hogy a politikusok reagáltak-e vagy egyáltalán terveznek-e reagálni a levélre, ahogy azt sem tudjuk, hogy mi lesz a Majorrel. A dolgok jelenlegi állása szerint, költöznie kell majd, akár csak a DotA2 TI-nak.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!